Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR

Probuđeni Emreli i neočekivana kriza u kojoj je Livaković spašavao Dinamo

Uzvratna utakmica Astane i Dinama u 2. pretkolu Lige prvaka
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
02.08.2023.
u 18:02

Emreli je snažan, agresivan, žustar, uporan, marljiv, djeluje jako motivirano – i sve mu se vraća. Očito je napadač koji zaslužuje pozornost i od kojega Bišćan može imati puno koristi. Zanimljiv je podatak kako je Emreli u ovom trenutku jedini nogometaš plavih koji je u pretkolima Lige prvaka bio strijelac za čak tri kluba: azerbajdžanski Qarabag, poljsku Legiju i sada za Dinamo

Astanski mini-summit predstavnika bivših sovjetskih republika – Kazahstanaca, te po jednog Bjelorusa i Armenca u domaćoj momčadi nasuprot Ukrajincu i Azeru u Dinamu – očekivano je pripao hrvatskom prvaku. Golemi kvalitativni jaz između ovih suparnika uobličen u uvjerljivih 4:0 u prvoj utakmici dobio je svoj logičan i očekivan nastavak, bez ikakvih štetnih posljedica za Dinamo, izuzev možda jet-lega. Važan je na primjer detalj da je napora i rizika od ozljede na umjetnoj travi bio pošteđen Ivanušec.

Dinamo je posao u Astani, na velebnome stadionu kakvoga može samo sanjati, rutinski odradio posao, a ova utakmica najviše će se pamtiti po showu Mahira Emrelija: po jednom priznatom i nepriznatom pogotku, te dvije zapucane šanse. Preporođeni Azer tako se iznenada nametnuo kao izvrsna druga Dinamova napadačka opcija, koja sada već ima opipljiv učinak u dvije utakmice zaredom: dva pogotka, jedna asistencija.

Emreli je snažan, agresivan, žustar, uporan, marljiv, djeluje jako motivirano – i sve mu se vraća. Očito je napadač koji zaslužuje pozornost i od kojega Bišćan može imati puno koristi. Zanimljiv je podatak kako je Emreli u ovom trenutku jedini nogometaš plavih koji je u pretkolima Lige prvaka bio strijelac za čak tri kluba: azerbajdžanski Qarabag, poljsku Legiju i sada za Dinamo. I sada, kada je Emreli proradio, kada je Petković u formi, a na klupi sjedi uspavani napadački div Drmić – postavlja se pitanje treba li Dinamo uopće nastaviti ganjati još jednu špicu. Osim ako ovoga ljeta ne namjerava pustiti nekoga od spomenute trojice.

VEZANI ČLANCI:

U Astani je, kako nam kažu izvori iz Atene, bio je i skaut sljedećeg Dinamovoga suparnika AEK-a, koji je zacijelo ozaren bilježio zbivanja na travnjaku u drugome poluvremenu, u kojemu je Astana ozbiljno stisnula Dinamo. Bilo je to pomalo zabrinjavajuće krizno Dinamovo razdoblje, prvi put viđeno ove sezone, čiji je glavni junak bio sjajno raspoloženi vratar Livaković s nekoliko vrhunskih intervencija. Bez obzira što je Dinamo u tim trenucima imao komotnu situaciju u smislu prolaska u 3. pretkolo, neobično je da se naš prvak protiv tako slabe momčadi kao što je Astana nađe u takvome škripcu. 

Komentara 3

FR
freeshooter
18:25 02.08.2023.

...ma Emreli je uvijek bio ok, samo što se to nije htjelo vidjeti, isto bih rekao i za Tolića... sada nam je svakako dobrodošlo pojačanje... isto bi bilo i sa Jankovićem i Tolićem... treba samo pogledati koliko su nam Marin i Bulat u igri igrači manje... no ako se zadržimo na okupu, biti će to još jedna dobra europska jesen... nadam se i proljeće... ale, ale dinamo ale...

Avatar dugackino
dugackino
18:28 02.08.2023.

Dinamo je prošao iako je igra bila loša ajmo sad Rijeka i Osijek

DE
Dezider
06:14 03.08.2023.

Izrazite prilike koje nije iskoristio Emerli ne odaju pravoga strijelca. Da Drmića toliko forsaju kao Emerlija i Petkovića imali bismo pravog "golkilera". Janković i Tolić su svakako bolji od Bulata i Marina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije