Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne smije joj blizu

Pripit i agresivan: Otkriveno što se to zbivalo u domu obitelji Vukojević, kako je krenula drama

Ognjen Vukojević i Andreja Ćupor
Foto: Nel Pavletić
1/14
09.05.2020.
u 22:03

Ognjen Vukojević i Andreja Ćupor vjenčali su se u listopadu 2016. u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Zagrebu, uz nazočnost mnogih celebrityja

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, trenutačno izbornik reprezentacije do 20 godina i skaut u stožeru A reprezentacije Ognjen Vukojević, nakon što je prijavljen zbog prijetnje supruzi, prenoćio je na Oranicama.

Iz policije su potvrdili da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom te je kazneno prijavljen zbog prijetnje.

Prema kaznenoj prijavi, Vukojević je 7. svibnja, nešto nakon 23 sata, prijetio 38-godišnjakinji. Vukojevića je policiji prijavila osoba iz kruga obitelji optuživši ga za verbalno nasilno ponašanje i ozbiljne prijetnje. Iz sadržaja prijave proizlazi da je Vukojević došao doma u pripitom stanju te da je prijetio supruzi Andreji Ćupor.

Ognjen Vukojević i Andreja Ćupor
1/13

Policija mu je pretražila stan. Nakon što je ispitan kod dežurnog suca, pušten je na slobodu, ali mu je određena mjera opreza – mora
napustiti obiteljski dom i ne smije se približavati supruzi na manje od 200 metara.

Pripit i agresivan

Kako je supruga Ognjena Vukojevića ispričala istražiteljima, Vukojević je kući stigao pripit. Njegovoj supruzi zasmetala je njegova alkoholiziranost pa je počeo vikati na nju, a pritom joj je navodno izrekao i prijetnje smrću koje su se odnosile i na ostale članove obitelji.

Kada se osjetila ugroženom, Vukojevićeva supruga pokušala je mobitelom nazvati policiju, međutim, on joj je mobitel pokušao istrgnuti iz ruke te ju je odgurnuo. Ubrzo je intervenirala policija i uhitila ga, a Vukojeviću je izmjereno 0,6 promila alkohola u krvi.

– Takvo okrivljenikovo postupanje izazvalo je kod njegove supruge osjećaj straha i ugroženosti za svoj i život članova njezine obitelji. Nakon ispitivanja okrivljenika, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje kojim je okrivljeniku naložilo mjere opreza zabrane približavanja žrtvi i zabranu uspostavljanja i održavanja veze sa žrtvom te mjeru opreza udaljenje iz doma u kojem stanuje zajedno sa suprugom – priopćili su iz zagrebačkog tužiteljstva.

Ognjen Vukojević i Andreja Ćupor vjenčali su se u listopadu 2016. u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Zagrebu, uz nazočnost mnogih celebrityja. Bili su tamo bivši reprezentativci Darijo Srna sa suprugom te Vukojevićev kum i bivši suigrač u Dinamu Eduardo da Silva s obitelji, kao i Zdravko Mamić sa suprugom.

U prosincu 2016. godine Ognjen i supruga Andreja postali su roditelji sina Luke.

Ognjen Vukojević, rodom Bjelovarac, najvažniji je dio karijere proveo u kijevskom Dinamu, od 2008. do 2014. godine, uz jedno
sezonsku posudbu u moskovskom Spartaku. U Kijev je u ljeto 2008. prešao iz zagrebačkog Dinama, u transferu teškom pet milijuna eura.

U velikom ukrajinskom klubu ostavio je dubok trag, bio je, među ostalim, suigrač s legendarnim Andrijem Ševčenkom te je osvojio četiri trofeja. I danas je u izvrsnim odnosima s bivšim klubom, čiji su vlasnici ukrajinski moćnici braća Surkis.

U zagrebački Dinamo vratio se 2014. godine, na poziv Zdravka Mamića, ali kod njegova brata, tadašnjeg trenera plavih Zorana
Mamića, nije se naigrao pa je iz Maksimira otišao razočaran i posljednje dvije sezone karijere proveo je u bečkoj Austriji.

Ognjen je između 2007. i 2014. godine bio standardni hrvatski reprezentativac, s 55 nastupa za vatrene i četiri postignuta pogotka.

Nakon završetka karijere, uplovio je u trenerske vode te danas vodi nogometnu selekciju do 20 godina, a u stožeru izbornika
A vrste Zlatka Dalića zadužen je za skautiranje suparnika. Na toj funkciji bio je i na SP-u 2018. godine u Rusiji kada je također bio sudionik svojevrsnog skandala.

Naime, u društvu Domagoja Vide, nazdravljajući pivom, snimio je videouradak na kojemu obojica kliču: “Slava Ukrajini!” Naravno da je taj incident bio izrazito loše primljen među Rusima.

Potjeran kući iz Rusije

Hrvatski nogometni savez tada je Vukojevića bio privremeno uklonio iz reprezentacije, a Fifa ga je kaznila s 15.000 švicarskih franaka. Vukojević se tada branio kako svojim nespretnim istupom nije želio nikoga povrijediti te kako nije bio politički intoniran.

Nakon Vukojevićeva privođenja, Hrvatski nogometni savez oglasio se priopćenjem.

- Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje i ima nultu stopu tolerancije prema svakoj vrsti nasilja, a pritom posebno osjetljivom smatramo temu obiteljskog nasilja. U ovom trenutku HNS je o predmetnom slučaju upoznat iz medija te ne raspolaže svim i potpunim informacijama o tome što se zaista dogodilo.

HNS maksimalno ozbiljno shvaća ovu situaciju te će pažljivo pratiti cijeli slučaj i promptno reagirati kada se utvrde sve činjenice - stoji u priopćenju Kuće nogometa.

Vukojevićeva supruga Andreja Ćupor, inače Miss Hrvatske iz 2000. godine, danas je direktorica marketinga u Hrvatskoj pošti.

Komentara 35

DO
domagoj1492
22:11 09.05.2020.

Sirotica.... sad barem ima mir u vili na Tuškancu. Koju je agresivni mužjak kupio.

Avatar Hrvatski domobran
Hrvatski domobran
22:19 09.05.2020.

Ništa ja vama ne vjerujem. Ovo je javni linč.

DM
drago.miota
22:30 09.05.2020.

Čuj 0,6 promila vidno pijan molim vas po vama sa 1prom.trebabiti u nesvjesti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije