Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLO

Primorje želi pothvat koji nikome nije uspio

'08.05.2013., Dubrovnik, Gradski bazeni - Vaterpolo, druga utakmica doigravanja za Prvaka Hrvatske. VK Jug C.O. - Primorje E.B.  Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL'
'Grgo Jelavic/PIXSELL'
19.05.2013.
u 08:00

U doigravanju je samo jedna momčad uspjela anulirati početnih 0:2. Pošlo je to za rukom Mladosti 2006. u finalu s Jugom.

Rasplet ili maksimalni zaplet? Jug i Primorje, dvije ponajbolje svjetske vaterpolske momčadi, koje u svojim redovima imaju ukupno deset olimpijskih pobjednika iz Londona prošle godine, sastaju se večeras u 20 sati na plivalištu u Gružu (HTV 2) četvrti put u finalu prvenstva Hrvatske. Gospari vode s 2:1 u pobjedama i na drugoj su meč-lopti. Prvu su, nakon što su poveli s 2:0 (9:8 i 10:8), propustili u trećem dvoboju, igranom u srijedu na Kantridi (5:6). 

– Prosuli smo veliku prednost u trećoj utakmici, ali što je tu je. Nismo slavili u Rijeci, ali očekujem da ćemo to učiniti u Dubrovniku – kaže Jugov trener Veselin Đuho.

Samo se jednom u doigravanju dogodilo da je jedna momčad uspjela anulirati početnih 0:2. Pošlo je to za rukom Mladosti 2006. u finalu s Jugom. Mladostaši su izjednačili na 2:2, ali naslov je u majstorici ipak pripao jugašima. Jug već pet godina ne zna za poraz kod kuće u domaćim natjecanjima. Posljednji put tu mu je neugodnost priuštila Mladost 2008. godine.

– U trećoj je utakmici na površinu napokon isplivala naša snaga. Plivački smo bili jači, potvrdili su to naši protunapadi. Uvjeren sam kako ćemo u Dubrovniku odigrati najbolju utakmicu i pobijediti Jug – ističe Roje, koji je već izgubio tri finala s Dubrovčanima (2004., 2011. i 2012.). No, u Gružu će na klupu Riječana ponovno sjesti Asić. A najavljen je i autobus s navijačima Primorja. Bit će u Gružu napeto i u vodi i na tribinama, naravno u nadjačavanju glasnicama. Uostalom, veliki je ulog u igri. Riječani jesu osvojili dva trofeja (Kup i Jadransku ligu), ali i sami priznaju da su prvenstvo i Večernjakov pehar \"glavno jelo\". Jer čekaju naslov prvaka već 75 godina. Jugašima bi pak, u slučaju uspjeha, to bio 33. naslov državnog prvaka, 11. hrvatski i peti u nizu. I, da, bio bi im to 51. trofej u bogatoj klupskoj vitrini.

>> Jug ima meč-loptu, Riječani 
bez trenera Asića

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije