Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srčani udar

Preminuo Pavel Srniček, bivši suigrač Borisa Živkovića i Ivice Mornara

Pavel Srniček
Foto: Newcastle Utd. Facebook
29.12.2015.
u 17:10

Trener vratara praške Sparte 20. prosinca je u Ostravi tijekom trčanja doživio srčani udar te je u kritičnom stanju prevezen u bolnicu. Liječnici su mu pokušali spasiti život, no devet dana kasnije je preminuo.

Nekadašnji vratar Newcastlea i češke reprezentacije Pavel Srniček (47) preminuo je od posljedica srčanog udara, javlja Sky News.

Trener vratara praške Sparte 20. prosinca je u Ostravi tijekom trčanja doživio srčani udar te je u kritičnom stanju prevezen u bolnicu. Liječnici su mu pokušali spasiti život stavivši ga u induciranu komu, ali to nije dalo rezultate. Prema riječima njegovog agenta, vitalne funkcije mozga su otkazale, pa je isljučen s uređaja koji su ga održavali na životu.

Srniček je profesionalnu karijeru počeo 1990. u Baniku, klubu iz svoje rodne Ostrave. Godinu dana kasnije potpisao je ugovor s Newcastleom u kojem je doživio najblistavije trenutke karijere. Za 'svrake je branio sve do 1998. i kratkog povratka u Banik. Nastupao je još za Sheffield Wednesday, Bresciju, Consenzu, Portsmouth, West Ham i Beiru-Mar. Karijeru je završio 2007. godine u Newcastleu. 

 

PAVEL SRNÍČEK, 1968 - 2015It is with immense sadness that we confirm the passing of former Newcastle United goalkeeper...

Posted by Newcastle United on 29. prosinca 2015

 

Tijekom kratke epizode u Portsmouthu svlačionicu je dijelio s hrvatskim reprezentativcima Borisom Živkovićem i Ivicom Mornarom. Prije toga bio je dio Newcastleove momčadi koja je u kvalifikacijama za Ligu prvaka 1997. godine izbacila tadašnju Croatiju. Bio je rezerva prvom vrataru Shayju Givenu. 

Za reprezentaciju Češke je branio od 1994. do 2001. godine i upisao 49 nastupa. Bio je viceprvak Europe sa Češkom 1996. godine.

Nakon igračke karijere vodio je akademiju za vratare, a bio je i trenir vratara Sparte Prag. Nedavno je izdao i autobiografiju.

>>Želim ostati i zabijati u Leicesteru. Otišao bih samo zbog nastupa na EP-u

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije