Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK U VLADI

FOTO Dogovorena izgradnja kampa za hrvatsku reprezentaciju u Velikoj Gorici

Plenković i HNS
Foto: Vlada RH
1/10
06.04.2023.
u 13:05

Razgovaralo se o planiranoj izgradnji nogometnog kampa u Velikoj Gorici, koji je važan za hrvatsku reprezentaciju i razvoj nogometa. Vlada Republike Hrvatske će podržati taj projekt i ustupiti državno zemljište

Hrvatski nogometni savez donio je odluku da će graditi nogometni kamp u Velikoj Gorici, rečeno je to na sastanku izaslanika HNS-a Marijana Kustića , tehničkog direktora reprezentacije Stipe Pletikose te izbornika Zlatka Dalića s premijerom Andrejem Plenkovićem i gradonačelnikom Velike Gorice Krešimirom Ačkarom.

"Nogometni kamp HNS-a definitivno dolazi u Veliku Goricu! Na današnjem radnom sastanku s premijerom Andrejem Plenkovićem potvrđena je potpora Vlade RH projektu nogometnog kampa HNS-a u našem gradu, te će Vlada za potrebe izgradnje kampa i ustupiti državno zemljište. Veliki projekt za Veliku Goricu i hrvatski nogomet!", kazao je gradonačelnik Ačkar.

"HNS nas je izvijestio o planiranoj izgradnji nogometnog kampa u Velikoj Gorici, koji je važan za hrvatsku reprezentaciju i razvoj nogometa.Vlada RH će podržati projekt i ustupiti državno zemljište", potvrdio je premijer Andrija Plenković.

Iznos od oko 15 milijuna eura već je osiguran, a samo zemljište se nalazi svega tri kilometra udaljenosti od zračne luke Franjo Tuđman, 15-ak kilometara udaljeno je od stadiona Maksimir, a prostire se na 92 tisuće kvadratnih metara. Izgradila bi se četiri nogometna terena s popratnom infrastrukturom za spavaonice, svlačionice, teretanu i sve što je potrebno za kamp koji bi koristile sve reprezentativne selekcije.

Plenković i HNS
1/8

Grad Velika Gorica je riješio svu potrebnu dokumentaciju, a Zagrebačka županija bi trebala odobriti promjenu prostornog plana. Očekuje se da bi projekt trebao biti završen u roku godinu i pol dana.

>> Menadžerici vatrenih dosadila propitkivanja: 'Nemam ulaznice ni dresove, ne snimam ni čestitke'

Komentara 4

SL
slavenZadravec
21:39 06.04.2023.

Koliko dana u godini će reprezentacija koristiti taj kamp? Jasno, troškovi održavanja takvog pogona će nastajati svih 365 dana.

Avatar MarkoHR
MarkoHR
13:47 06.04.2023.

Najvažnije se maknuti iz Zagreba, odakle je protjeran MPT... Ali zato u Zagrebu sve vrste cajki mogu bez problema zakupiti arene, dvorane i ostale javne prostore!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije