Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE NA SP-U

Poznati sudac otkriva zašto je trebalo ponoviti jedanaesterac Luke Modrića

Luka Modrić
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
05.07.2018.
u 07:30

– Jedini jedanaesterac koji je trebalo ponoviti onaj je na kraju produžetaka kad je Schmeichel obranio udarac Luki Modriću. On je jedini izašao i dobio prednost i taj bih udarac ponovio. S malom ogradom, možda sam subjektivan

S posljednjim kolom prve HNL u sudačku mirovinu otišao je Bruno Marić. Iako je bilo onih koji su ga osporavali, nesporno je da su ga prvoligaški igrači nekoliko puta izabrali za najboljeg suca sezone, a od igrača sigurno nitko nije objektivniji.

– I dalje treniram, kao da ću i dalje suditi. No čudno je jer znam da je tome došao kraj, a čude mi se i supruga i susjedi zašto i dalje trčim – uz šalu kaže Bruno Marić.

No sad, kad je prestao suditi, smije komentirati suđenje. Zanimalo nas je kako vidi dosadašnje suđenje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Luka Modrić
1/22

– Dosad je bilo bolje nego na prošlom Svjetskom prvenstvu kada se puno griješilo. Istina je da sad suci imaju pomoć u odličnom alatu, u VAR-u – kaže Marić.

VAR je mnogo puta ispravljao pogreške, možda bi suđenje bilo lošije da nije bilo videotehnologije.

Svidio mi se Senegalac

– Teško je reći kakvo bi bilo suđenje, ali mislim da su suci ipak bolji. Oni koji su i prije sudili sad su zreliji, jednostavno bolji. Pa čak i oni koji dolaze iz manje nogometnih zemalja, koji su nekoć bili problematični, sad nisu loši. Meni se svidio Senegalac Diedhiou. I oni koji su novi na SP-u, dobri su.

Kad ste već izdvojili pozitivan primjer u Senegalcu, tko vam se nije svidio od vaših bivših kolega koji dijele nogometnu pravdu u Rusiji?

– Najmanje mi se svidio Amerikanac Geiger na utakmici Kolumbije i Engleske. No, sve u svemu, trebamo biti zadovoljni.

Jeste li zadovoljni suđenjem koje je imala naša reprezentacija?

– Mislim da svi možemo biti zadovoljni sucima na našim utakmicama.

Bojali smo se Argentinca Pitane koji nam je sudio protiv Danske, a u taj smo susret ušli s puno igrača koji su imali po jedan žuti karton i lako smo mogli ostati bez nekoga za četvrtfinalni susret s Rusijom. No nismo izgubili nijednog igrača.

Ne smiju se micati

– To je jedna od stvari koje mi se sviđaju, ne samo zato što mi nismo dobili kartone. I u ostalim utakmicama u ovoj završnoj fazi suci ne potežu olako žute kartone, tako da možemo gledati najbolje igrače u tim važnim susretima – kazao nam je Bruno Marić.

Puno se priča o jedanaestercima, pogotovu sad kad ih ima puno u ovoj nokaut-fazi. Dosta je komentara na obrane Danijela Subašića i Kaspera Schmeichela. Znamo da pravila nogometne igre kažu da se vratari ne bi smjeli micati prije izvođenja jedanaesterca, a nismo vidjeli nijednoga koji se nije micao. A suci, što bi trebalo biti po pravilima igre, ne ponavljaju udarac.

– Postoje pravila nogometne igre, ali postoji, kako se kaže u žargonu, i pametno suđenje, ono što je uobičajeno. Po mojem mišljenju nije bilo na ovom Svjetskom prvenstvu nekakvih velikih kretanja vratara kojima bismo dobili nekakvu prednost u branjenju udarca da bi udarac trebalo ponavljati. Uvijek su se vratari micali, miču se i sada, ali po meni to nije bilo nedozvoljeno, osim u jednom slučaju – kaže Marić i objašnjava:

– Jedini jedanaesterac koji je trebalo ponoviti onaj je na kraju produžetaka kad je Schmeichel obranio udarac Luki Modriću. On je jedini izašao i dobio prednost i taj bih udarac ponovio. S malom ogradom, možda sam subjektivan jer se ipak radi o našoj reprezentaciji, ali u usporedbi s ostalim vratarima kod jedanaesteraca on je ipak otišao dalje – zaključio je Bruno Marić.

>> Novinari VL-a o Rusiji

 

Komentara 19

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
08:09 05.07.2018.

Eh da je pitat mišljenje nekog suca psiho - zdravstvene zaštite ostali bi bez komentara @ Ive Hrvatine i to na duže vrijeme 😀

RE
Rex
09:44 05.07.2018.

Koliko je meni poznato golman smije po gol crti izvoditi kretnje,a nesmije izlaziti radi skracenja kuta

PR
prajdali100
08:11 05.07.2018.

" Poznati sudac " !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije