Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMPRESIONIRAN VATRENIMA

Poznati stručnjak nahvalio Hrvatsku: Favoriti ste, morate igrati u finalu!

Hrvatska Island
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
28.06.2018.
u 21:30

Razgovarao sam s Kovačićem prije godinu dana i rekao mu da mora biti prodorniji - kaže Halilhodžić

Bivši trener Dinama Vahid Halilhodžić brzo nam je “lupio kontru” kad smo ga pitali kako mu se svidjela druga momčad Hrvatske koja je pobijedila Island.

– Kakva druga momčad? Nije to nikakva druga momčad, pa u toj momčadi bili su Ćorluka, Modrić, Badelj, Kovačić, Perišić, Kramarić, Pjaca, ušli su Rakitić i Lovren. Svi igrači koji su igrali protiv Islanda su visokokvalitetni i nisu uopće daleko od onih koje držite udarnom postavom. Pa Badelj i Kovačić u nekim su stvarima bolji od onih koji su dosad igrali u prvih 11. Tako da svi koji su igrali protiv Islanda nisu pričuve - rekao je Vahid Halilhodžić.

- Pa nema ozbiljne momčadi koja nema 18 dobrih igrača, toliko ih i morate imati da biste mogli raditi izmjene, da biste mogli nešto mijenjati i s obzirom na suparnika. Nema velike momčadi koja ima samo jedanaeset igrača – dodao je Vahid Halilhodžić te se prisjetio Badelja i Kovačića iz vremena kad je bio trener Dinama.

Francuzi su razmaženi

– Jako ih dobro znam, imaju jako puno dobrih strana. Držim da Mateo može i mora mnogo više. Sreli smo se prije godinu dana u Tokiju i popričali. Rekao sam mu da igra previše ziheraški, na sigurno, a dečko ima takvu eksplozivnost s loptom da ga je nemoguće zaustaviti. Kako za Modrića volimo reći da bi morao više zabijati, tako i Mateo više mora koristiti udarac i eksplozivnost. I previše igra u širinu, morao bi biti prodorniji – ističe Halilhodžić.

U Francuskoj atmosferu nogometnog SP-a u Rusiji previše ne osjeća.

– U Parizu su strašne gužve i nije to za mene, srećom sam malo izvan pa tako i ne znam živi li se na pariškim ulicama za nogomet.

Jesu li Francuzi sretni što su ušli u drugi krug?

Hrvatska Island
1/17

– Baš i nisu zadovoljni igrom svoje reprezentacije jer njezina igra ne nudi nešto što bi ih tjeralo na optimizam. Ispraćeni su kao prvi favoriti iza Brazila, a kako su francuski navijači malo razmaženi pa žele i pobjede i dobru igru, sad su malo razočarani. Očekuju utakmicu koja će pokazati jesu li “pravi” ili nisu iako Argentina nije baš u bajnom stanju.

Svi žele izbjeći Hrvatsku

Deschamps je također puno mijenjao za susret s Danskom, jesu li možda željeli izbjeći Hrvatsku u osmini finala?

– Ne znam kakav im je bio plan, ne mogu reći da su “gađali” suparnika, ali mogu vam reći da danas sve reprezentacije žele izbjeći Hrvatsku koliko je god to dulje moguće.

Sad će protiv Danske igrati Hrvatska, je li favorit?

– Hrvatska je dosad pokazala najviše od svih na Svjetskom prvenstvu i nije favorit samo u utakmici s Danskom nego je favorit i za finale SP-a! Rijetko se ukazuje takva prilika kakvu sad imate, imala ju je Hrvatska i 1998. godine, ali tada kao da sama nije vjerovala da u polufinalu može pobijediti Francusku. Sad treba jednostavno preuzeti tu ulogu i reći – mi smo favoriti i idemo do finala. Pa Hrvatska s takvom lakoćom zabija golove, pa vidjelo se to i u utakmici s Islandom. Da, ima i sreće, ali bez sreće nema ni rezultata, ali Hrvatska sreću izaziva i zaslužuje ju. I moj je stav – Hrvatska treba igrati u finalu Svjetskog prvenstva – izuzetno u Dalićevu momčad vjeruje Vahid Halilhodžić.

Ne treba ništa više reći osim – pozlatilo mu se.

Hrvatska Island
1/25

Komentara 16

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
22:21 28.06.2018.

Ko zna jel vidio Vaha moje perjanje ?

BE
berija
21:55 28.06.2018.

Vahid Halihodžić? A što nas se on tiče? Eno, Bilić na televiziju u Engleskoj stručno komentira utakmice, Niko Kovač danas u Frankfurter Allgemeine Zeitungu objavi analizu a novinari Večernjeg pomoću Google prevoditelja čitaju četnički Blic, Daily Mirror i Bild, objave raznih profuknjača na društvenim mrežama i to nam prodaju kao vijesti. Pa još kao "ozbiljna novina" prenosi ruganja kanalizacijskih piskarala podilazeći najnižim strastima. Što bi posrbljeni "sportski novinar" VLa Matija KakoOno prepisao s kakvog četničkog portala: "brutalno"!

PR
prajdali100
08:26 29.06.2018.

Uh kakva bi to ludnica bila !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije