Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TO SE RIJETKO VIDI

Povukao se neobični bogataš: Težak je pola milijarde kuna, a pogledajte što vozi

Arjen Robben
Foto: Twitter
1/6
15.07.2021.
u 14:51

"Dragi ljubitelji nogometa, odlučio sam završiti profesionalnu karijeru. Bio je to težak izbor i hvala svima koji su mi dali podršku", poručio je Robben.

Sjajni nizozemski nogometaš Arjen Robben (37) i službeno je završio veliku karijeru.

"Dragi ljubitelji nogometa, odlučio sam završiti profesionalnu karijeru. Bio je to težak izbor i hvala svima koji su mi dali podršku", poručio je Robben.

Robben je u karijeri igrao za Groningen, PSV, Chelsea, Real i Bayern u kojem je proveo 10 godina i osvojio sve što je mogao. Za Nizozemsku je odigrao 96 utakmica i zabio 37 golova. Jedan je od rijetkih igrača koji su osvajali prvenstva Engleske, Španjolske i Njemačke.

Robbenov posljednji klub bio je Groningen, u kojem je i počeo karijeru. No, imao je problema s ozljedama zbog čega se odlučio povući.

A Robben je pozornost na sebe privukao i ponašanjem izvan terena. Od nogometa je zaradio ogroman novac, računa se da je težak 70-ak milijuna eura ili oko pola milijarde kuna. I zato su se brojni navijači diljem svijeta iznenadili kada su vidjeli kako dolazi na utakmice Groningena.

Naime, kamere su ga svojedobno snimile da na utakmicu s Utrechtom stiže – biciklom. Navijači su bili oduševljeni skromnošću Robbena kojem očito materijalne stvari nisu najvažnije i ne razbacuje se novcem kao mnogi vrhunski nogometaši.

Nedavno ga je jedan navijač fotografirao kako kući ide biciklom nakon pobjede Groningena u kojoj je upisao dvije asistencije. A kad ga je jednom novinar zamolio za intervju, rekao je da može, ali da bude brz. Razlog? Na biciklu nema svjetala i htio bi doći kući prije nego što padne mrak.

- Uvijek je biciklom išao na utakmice. U ovom je gradu normalno da u školu idete biciklom. 13 kilometara u jednom i 13 kilometara u drugom smjeru. Kad je ušao u prvu momčad, također je išao biciklom. Pitao me 'tata, možeš li me odvesti?'. Rekao sam 'ne, ne mogu' - rekao je Robbenov otac Hans 2004. godine.

A nakon što je Robben potpisao za Chelsea, novinari su ga pitali hoće li i dalje na stadion dolaziti biciklom.

- Da, zašto ne bih? To je blizu mjesta gdje živim sa svojom djevojkom i mogu ići biciklom kad bude lijepo vrijeme - odgovorio je skromni Robben.

Ključne riječi

Komentara 3

ZB
Zoki-Bijela
17:05 15.07.2021.

Kasnite 2 godine

PI
PijemŽivce4
15:47 15.07.2021.

Samo siromašni hrvatski čovjek misli da je posjedovanje auta neki luksusz. Ali obzirom da bijedni hrvatski radnik radi za parsto eura onda je posjedovanje auta doista luksuz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije