Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Bruxellesu

Povjerenik EK sastao se s predsjednikom Plazma Sportskih igara mladih

Sportske igre mladih
Foto: Sportske igre mladih
1/2
17.08.2018.
u 12:28

Sugovornici su zaključili i da je razmjena informacija i iskustva u područjima od zajedničkog interesa za sport i mlade u svim zemljama za zajednicu u cjelini.

Povjerenik Europske komisije za kulturu, obrazovanje i mlade Tibor Navracsics, sastao se u Bruxellesu sa Zdravkom Marićem, predsjednikom Plazma Sportskih igara mladih. Na sastanku je ocijenjeno da su kultura, obrazovanje, mladi i sport najbolji mostovi na kojima treba graditi suradnju. 

Sugovornici su zaključili i da je razmjena informacija i iskustva u područjima od zajedničkog interesa za sport i mlade u svim zemljama za zajednicu u cjelini. Navracsics i Marić razgovarali su o mogućnostima  realizacije projekta Sportskih igara mladih, kao najveće manifestacije amaterskog sporta u Europi, priključenjem novih zemalja u SIM obitelj, kao i ostalim vidovima i oblicima suradnje. Zdravko Marić je zadovoljan sastankom: U ovim vremenima, sport i mladi imaju jako značajnu ulogu i u vanjskoj politici Europske unije, iako ne toliko vidljiva, doprinosi čvršćem povezivanju među državama.- rekao je Marić. Sastanku su prisustvovali Olivier Fontaine, ispred komisije za obrazovanje i kulturu, Jean-Philippe Gammel, ispred Europske komisije za obrazovanje, kulturu, mlade i sport i Slaven Marić ispred organizacijskog odbora Plazma Sportskih igara mladih. 

Sljedeći tjedan u Splitu započinje međunarodna završnica Sportskih igara mladih koja će okupiti državne finaliste iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Veliko zatvaranje održat će se 24. kolovoza na Rivi u Splitu na velikom sportsko-zabavnom događanju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije