Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽENEVA Posljednju provjeru pred SP Hrvatska je igrala protiv Španjolske (1:2)

Potvrda da imamo mali fond igrača

nog-zeneva-txt.jpg
import
07.06.2006.
u 20:54

Ako je to bila, a jest, generalna provjera za Svjetsko prvenstvo, onda Cico Kranjčar, unatoč porazu od 2:1 protiv Španolske, može biti zadovoljan. Rezultatski, jednog od favorita Mundiala Hrvatska je držala u konopcima do 62. minute.

Do 70. minute, uz sitnije promjene igrao je sastav, koji će se sučeliti Brazilu u Berlinu. Očito je da Kranjčar kada igra s prvih jedanaest ima recept za velike. Sjetite se Argentine, Švedske, Bugarske, pa i Brazila.

Valja biti iskren, Hrvatska, posebno u prvom dijelu, nije prikazala veliku igru. Španjolci su bilo bolji, imali inicijativu i prigode. U sredini smo bili previše povučeni.

Možda je i to bio Kranjčarov plan, prepustiti igru protivniku, jer to ga čeka protiv Brazila. Posebno je 'curilo' na lijevom boku, gdje Babić nije mogao izaći na kraj s brzonogim, neugodnim driblerom Joaquimom. Sve što su Španjolci napravili bilo je preko Joaquima i Salgada. U sredini terena teško su se Tudor i Niko Kovač sastajali s loptom, prelako je gubili. Defenziva kod njih nije nikada bila sporna. Ali, prema naprijed... Svjetla točka u tim početnim minutama bio je Niko Kranjčar, koji je distribuirao nekoliko pravih lopti, ali nije bilo konkretnije završnice.

Jedini udarac u prvom dijelu prema španjolskim vratima Hrvatska je uputila u 32. minuti kada je Kranjčar pronašao Klasnića, a on uputio niski prizemni udarac, kojeg je Reina ukrotio. I taj podatak govori o igri Hrvatske. Tek u nekoliko navrata vidjeli smo ono što krasi Kranjčarovu momčadi. Nekoliko kratko odigranih pasova, pa brzo dodavanje.

Posebno je bila dojmljiva akcija u 34. minuti. Trokut, kao u školi nogometa, Šimić, Pršo, Jerko Leko, koji je ubacio za natrčalog Klasnića. Pogodak je poništen zbog zaleđa, ali je akcija bila pravi poučak. U 55. minuti, opet je glavni autor bio Jerko Leko, koji se pokazao kao dostojna zamjena za Srnu. Odličan ubačaj, Kranjčar se vinuo glavom, a Canizares loptu jedva zaustavio. Je li lopta prešla gol crtu? Čini se - da!

Utakmica sa Španjolcima bila je jedno od najboljih izdanja Nike Kranjčara u posljednje vrijeme. Svoje minute dobio je i Luka Modrić, zamijenio je Roberta Kovača, koji je dobio udarac, pa je Tudor morao na libera. S Modrićem u vezi Hrvatska je izgledala puno povezanija, Dinamova zvijezda još jednom je potvrdila da se na njega može najozbiljnije računati. Još kad se razigraju Dado Pršo i Ivan Klasnić, nedostajao je njihov učinak. I još Darijo Srna.

Da, Hrvatska, bez obzira na poraz u nadoknadi ima svoje adute za Brazil, Japan i Australiju. Dobili smo i vratara! Stipe Pletikosa, bez obzira na dva primljena gola, skinuo je jedanaesterac u 74. minuti, pa onda i 'zicer’ Iniesti, pokazao je moć na vratima. Ono što Kranjčar može i mora zabrinjavati je lakoća kojom su Španjolci dolazili pred naš šesnaesterac.

Previše je propuha u obrani, previše pogreški koje Brazil i ostali na SP-u neće tolerirati. Ipak se na kraju balade gleda kranji omjer. Nitko ne pita tko je igrao ili zašto minute dobiva Tokić koji očito nije igrač za veliku scenu.


HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 1:2

Ženeva, gradski stadion.
Vrijeme ugodno za igru.
Gledatelja: Oko 15.000
Sudac: Lannoy (Francuska)

Igrač utakmice: Fernando Torres

Strijelci
1:0 Pablo Ibanez (autogol, 14)
1:1 Pernia (62)
1:2 Torres (90+3)

Hrvatska
Pletikosa obranio jedanaesterac 7
Šimić više nego korektan 6.5 (od 85. Tokić) bez ocjene -
R. Kovač nije igrao loše 6 (od 46. Modrić) odigrao kako može 6
Šimunić loša reakcija kod jedanaesetrca 6
J. Leko iznenađenje večeri 6.5
Tudor dobra partija 6
N. Kovač odigrao kapetanski 6.5 (od 68. Vranješ) nije griješio 6
Babić nije zadovoljio 5.5
Kranjčar imao nekoliko dobrih dodavanja 6 (od 70. I. Leko) bez ocjene -
Klasnić dobra asistencija za Bošnjaka 6 (od 89. Balaban) bez ocjene -
Pršo manje od očekivanog 5.5 (od 74. Bošnjak) bez ocjene -

Španjolska
Reina ukopan kod gola 6 (od 46. Canizares) potvrdio kvalitetu 7
Slagado pokušavao po desnom boku 6.5 (od 46. Ramos) vrlo dobar 6.5
Pablo zabio svojima 5
Puyol sigurni zapovjednik 7
Pernia strijelac 7.5
Xavi jedan od boljih 6.5
Xabi Alonso solidan 6
Joaqin najbolji kod Furije 6.5 (od 74. Fabregas) bez ocjene -
Raul nevidljiv 5.5 (od 46. Torres) strijelac 7.5
Reyes premalo dao 6 (od 46. Garcia) promašivao i on 6.5
Villa opasan i neprecizan 6.5 (od 62. Iniesta) kreativac na suhom 6

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije