Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPUNJEN CILJ

Hrvatska zabila više od 100 poena Portoriku, ušli smo u osminu finala!

Bojan Bogdanović
Foto: FIBA
1/5
04.09.2014.
u 19:57

Pobijedili smo s uvjerljivih 103:82 i svi su se reprezentativci upisali među strijelce

Hrvatska košarkaška reprezentacija pokazala je klasu, baš kao i protiv Argentine te slavila u susretu s Portorikom vrlo uvjerljivo – bilo je 103:82. To je prva "stotka" na svjetskim prvenstvima nakon 20 godina, treća u povijesti.

HRVATSKA - PORTORIKO 103:82 (28:16, 25:20, 31:21, 19:25)

Tom su pobjedom sigurni da mogu biti najmanje treći u skupini, ovisno o tome kako će završiti Grčka i Argentina. Ali lako za to, bitno je u cijeloj priči da smo igrali kako se i očekivalo, koncentrirano, motivirano, imali smo ideju u napadu i "zagušili" napad Portorika.

Uz to, izbornik Jasmin Repeša nije rotirao odmah na početku, dopustio je da se igrači razigraju i odu na 13:0, da bi Barea preko ruke tek nakon tri i pol minute igre zabio prve poene za Portoriko. Već tad se zapravo vidjelo da je priča gotova i da samo treba sve privesti kraju.

Foto: FIBA

Naravno, bilo je moguće da se ponove Filipini, ali naučilo se iz te pogreške, a i tijekom svake minute obrane Repeša je ponavljao da nema opuštanja i da igrači moraju do samog kraja igrati maksimalno, pobijediti najvećom mogućom razlikom. Tako je i bilo, igrali su i kod plus 20 kao da je egal utakmica. Na tome svaka čast našim košarkašima!

Tek je ponešto "štekao" (ponovno) skok, a s obzirom na to da nas čekaju ili Francuzi ili Brazilci, skok moramo poboljšati jer centarska linija tih dviju reprezentacija je izuzetna.

Za kraj treba izdvojiti sjajnog Bojana Bogdanovića, koji je postigao 23 poena, Darija Šarića sa 15 na kontu, a i svi ostali reprezentativci su se upisali među strijelce. Kod Portorika je najbolji bio Barea sa 20 poena. Zabili su nam 11 trica u 26 pokušaja, a mi isto toliko, ali u 24 pokušaja. Bili smo na razini u svakom pogledu! A sad osmina finala!

>> Hrvatskoj u posljednjem susretu prijeti portorikanski zavodnik

>> Filipini su nam pomogli, Hrvatska više ne može biti četvrta!

Komentara 16

TO
Toboganstipe
19:17 04.09.2014.

Šarić vrlo dobar

DU
Deleted user
18:15 04.09.2014.

Samo vas 50 koseva razlike spasava blamaze. Gas , gas !!!!!

DU
Deleted user
20:04 04.09.2014.

Sad jos treba da dobije Cila , pa repka , pa cemo na "zuju".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije