Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propuštene prilike

Porazom od Slovačke hrvatske vaterpolistice ostale bez četvrtfinala na EP-u u Budimpešti

Ema Carević
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
19.01.2020.
u 17:27

Umjesto razigravanja u četvrtfinalu, našim igračicama sad predstoji dvoboj za deveto mjesto na prvenstvu

Unatoč svojoj velikoj želji, hrvatske vaterpolistice nisu se uspjele plasirati u svoj povijesni četvrtfinale na Europskome prvenstvu u Budimpešti. U posljednjem petom kolu izabranice Marija Ćalete poražene su od Slovakinja sa 7:9 (3:1, 1:3, 2:3, 1:2), iako su vodile s 3:1 i 6:4, a suparnice su prvi put došle u vodstvo (7:6) tek minutu i pol prije kraja treće četvrtine.

Bila je to utakmica propuštenih prilika, barem kad su naše vaterpolistice u pitanju. Da ne idemo u širinu, spomenut ćemo samo dva zapucana peterca: s pet metara se nisu iskazale niti Emmy Miljković, niti Ivana Butić (objema je slovačka vratarka Horvathova obranila udarce). A strijelkinje za Hrvatsku bile su: Carević (3), Miljković (2), Lordan i Skelin.

Nije pomoglo niti devet obrana solidne Alexandre Ratković (iako je možda i ona kriva za pokoji pogodak), našima vaterpolisticama u ovoj utakmici baš nije išlo.

A bilo je i zdravstvenih problema: Petru Bukić već dulje vrijeme muče leđa, Ivana Butić oporavlja se od posjekotine ispod oka, a njezina sestra Domina od upale uha...

- Jako smo razočarani zbog ovog poraza, posebno zato što smo bili na dobrome putu da uđemo u četvrtfinale. No, dva nerealizirana peterca i još barem dva zicera koja smo zapucali učinili su svoje. U tom razdoblju od našeg vodstva sa 6:4 do njihova s 8:6, slovačka vratarka kao da je spustila zavjesu na svojim vratima - kazao je izbornik Ćaleta.

Što je tu je, umjesto razigravanja u četvrtfinalu, našim igračicama sad predstoji dvoboj za deveto mjesto na prvenstvu. Suparnice će nam biti Izraelke koje su jučer u utakmici koja je odlučivala o petom mjestu u skupini B nadjačale Njemice sa 10:3.

Taj je susret na rasporedu u utorak u 13 sati. Za 11. mjesto borit će se Srpkinje i Njemice.

Komentara 1

ČE
četverac
20:09 19.01.2020.

Pa, zar mi nemamo igračicu koja može zabiti iz peterca. Da se možda probalo s Carević ili Petrom Bukić. Pa, ona Miljković jedva dobaci do golmanice. Nismo mi još za četvrtfinale, a sad ćemo izgubiti i za deveto mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije