Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tuga nakon poraza

Njemački mediji se raspisali o hrvatskim navijačima, ovo nisu mogli ne primijetiti

Hrvatski navijači
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/10
19.01.2020.
u 16:40

- No, kako se utakmica bližila kraju, Duvnjak je dizao svoju igru unoseći nesigurnost u napadačku igru naše momčadi. Za razliku od prvog poluvremena, kada su Duvnjak i suigrači imali problema s realizacijom napada, u zadnjih 10 minuta utakmice sve je izgledalo drugačije, rekao je Klein.

Njemačka je izgubila nakon najbolje utakmice koju je odigrala na Euru 2020. Dramu u Beču je odlučio manji broj grešaka hrvatskih igrača, a pogotovo se to odnosi na posljednjih deset minuta utakmice kada je njemačka momčad postigla samo tri zgoditka.

To je mišljenje Dominika Kleina, bivšeg njemačkog reprezentativca i suigrača Domagoja Duvnjaka iz THW Kiela u analizi utakmice za ARD.

S njegovim mišljenjem su se složila i dvojica aktera utakmice Fabian Böhm i Timo Kastening, a koji su iznijeli svoja viđenja zadnjih desetak minute utakmice.

Ludnica u Beču

- U zadnje dvije minute Hendrik Pekeler, koji je s Patrickom Wiencekom odigrao fenomenalnu utakmicu, je nepropisno zaustavio Luku Stepančića, zaradio isključenje i naša momčad je ostala s igračem manje, ispričao je Böhm. Prije toga je Igor Karačić uzeo stvar u svoje ruke i zabio gol za hrvatsko vodstvo od 25:24.

U posljednjim trenutcima utakmice Marin Šego je obranio stopostotnu priliku Janniku Kohlbacheru, a potom ni Kai Häfner nije uspio probiti blok Davida Mandića.

To je bio kraj njemačkih nadanja, kazao je Böhm dodavši kako je nakon utakmice u njemačkoj kabini vladala „mrtvačka atmosfera“. 

Njegov suigrač i jedan ponajboljih u redovima njemačke momčadi Timo Kastening kazao je kako se nakon 45. minute u njihove redove uvukla nesigurnost, izgubili su ritam, a Hrvati su dobili krila.

- Karačić i Stepančić te Mamić i Cindrić pritiskali su našu obranu na šest metara, a onda šutevima iz daljine uglavnom uspješno završavali svoj napad, rekao je Kastening koji smatra da je njegova momčad ipak nezasluženo izgubila 'jer je više od 45 minuta imala utakmicu u svojim rukama'.

Kao i Kastening, i Dominika Klein smatra kako pet njemačkih isključenja iz prvog poluvremena nije bio tako veliki uteg kao što je bilo posljednje isključenje Pekelera, koji je s Wiencekom većim dijelom utakmice fenomenalno pod kontrolom držao Duvnjaka i Luku Cindrića, a koji je po njihovu mišljenju jedan od trenutačno najboljih igrača na svijetu.

- No, kako se utakmica bližila kraju, Duvnjak je dizao svoju igru unoseći nesigurnost u napadačku igru naše momčadi. Za razliku od prvog poluvremena, kada su Duvnjak i suigrači imali problema s realizacijom napada, u zadnji 10 minuta utakmice sve je izgledalo drugačije, rekao je Klein.

On je, kao i ostali, pohvalio igru obrane hrvatske momčadi na čelu sa Duvnjakom te odličan hrvatski napadački dvojac Karačića i Stepančića te Luku Cindrića zahvaljujući kojima je Hrvatska, uz konstantno dobru igru obrane, najprije smanjivala njemačku prednost te na kraju i preokrenula rezultat u svoju korist.

Mnogi njemački igrači i komentatori u svojim izjavama hvale sjajna navijačku atmosferu u Wiener Stadthalleu, te odaju priznanje hrvatskim navijačima za koje drže da su u najtežim trenucima pomogli svojim navijanjem hrvatskim igračima.

Primjerice, novinar Berliner Morgenposta ističe da su hrvatski navijači frenetično bodrili svoju momčad i neprestano stvarali pritisak njemačkoj reprezentaciji koncertom zvižduka.

T-Online dodaje da je stvorena takva atmosfera da su se čak i iskusni posjetitelji rukometnih utakmica naježili.

>>> Pogledajte kako su hrvatski navijači proslavili pobjedu nad Njemačkom

Komentara 28

Avatar nisam..robot
nisam..robot
16:52 19.01.2020.

Hahaha. "Njemacki mediji se raspisali o nasim navijacima" i onda u cijelom clanku jedna recenica o navijacima. Hahahahahahahaha 😂😂🤣🤣🤣

DD
ddh
17:57 19.01.2020.

Ja ne mogu dokucitti jednu stvar, a to je pitanje: "Kakve veze imaju Yugo-novinari iz Hrvatske, a tih je 97% medju novinarima u Hrvatskoj (Hrvatski novinari niti postoje, niti ih ima!) sa hrvatskom rukometnomreprezentacijom?" Reprezentivci hrvatske reprezentacije drze ruku na srcu kad se svira himna, daju sve za hrvatske boje, a pocinju ih slaviti oni, kojima postojanje Hrvatske smeta, koji zive za zvijezdu petokraku na rijeckom neboderu i koji svakog 27.07 slave cetnicki dernak u Srbu i 25.05. rodjendan zlocinca iz Kumrovca.

NE
Nemojtako
18:31 19.01.2020.

Styria ima jako puno novaca kad plaća nepismene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije