Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ne damo Hajduk':

'Političari, pustite nikad zdraviji Hajduk na miru!'

Ivo Baldasar
Foto: Tino Jurić/Pixsell
28.10.2014.
u 16:45

Inicijativa uputila otvoreno pismo gradonačelniku Baldasaru i Gradskom vijeću

Inicijativa "Ne damo Hajduk" uputila je otvoreno pismo splitskom gradonačelniku Ivi Baldasaru i Gradskom vijeću, a sadržaj donosimo u cijelosti:

– Zašto ste, gospodo, sada počeli govoriti o Hajduku? Gdje ste bili dok su politički postavljene uprave i nadzorni odbori sudjelovali u višegodišnjem devastiranju kluba? Tada je šutnja bila zlato.

Kako je gradonačelnik Ivo Baldasar kazao da svoje nezadovoljstvo temelji na reakcijama navijača i građana, mi moramo reagirati kao navijači i građani i kazati da bismo bili jako zahvalni gospodinu Baldasaru da se što manje pača u rad nogometnog kluba za koji navijamo. Kako se Hajduk i navijači ne pačaju u rad komunalnog poduzeća "Parkovi i nasadi", koje je 2013. godinu završilo s minusom od preko četiri milijuna kuna, tako je pošteno da gradski političari Hajduk puste na miru.

Grad je u trenutku kad je ovaj nogometni klub prestao biti pogodan za isisavanje bilo kakvih sredstava, jer se izvuklo što se moglo izvući, dao članovima da biraju Nadzorni odbor. I to funkcionira. Koliko god se dio političara te novinara trudio lažno prikazati da je situacija loša, Hajduk je nikad zdraviji. Posluje se racionalno, rezultati nisu ništa lošiji nego u vrijeme kad su pojedini igrači plaćani i po pola milijuna eura godišnje, a čitav je rad transparentan.

Bizarno zvuče izjave političara da ne mogu vidjeti financijsko stanje kluba. Za razliku od nekih razvikanih sportskih subjekata, Hajduk je dioničko društvo i kao takav dužan transparentno objavljivati financijska izvješća. Tako da svatko tko želi može na stranicama Fine vidjeti recentno Hajdukovo izvješće. Ako želi. Što pokazuje da izjave takvih političara jednostavno služe za skupljanje jeftinih političkih poena i za to ih može i mora biti sram.

Stoga, gospodo političari, pustite vi Hajduk na miru. Navijači su ga spasili u trenutku kad je bio pred smrtnim hropcem. Tada vas nigdje nije bilo. Red je i da se sad ne pačate. Ostavite klub onima koji su s njime bili stalno i koji jedini bezuvjetno žele dobro. Ovaj hibridni socios model pokazao se nemjerljivo uspješnijim od političkih kadroviranja, stoga nemate nikakvo moralno pravo mijenjati ovaj sustav.

I za kraj, iako vam se izbori čine daleki, napominjemo da su navijači Hajduka dobrog pamćenja. Da, vaše ponašanje sljedećih tjedana nagrađivat će se ili kažnjavati kad za to dođe vrijeme, na najbolji demokratski način, stoji u otvorenom pismu.

>>Baldasarov plan o rušenju Hajduka ovisi o Željku Kerumu

Komentara 9

SE
senior
09:48 29.10.2014.

Dao bog da uvijek budete ovako jaki. Pas bio onaj tko ima nešto protiv toga.

PO
postolar
17:52 28.10.2014.

Gledaj GNK "bez obzira šta to značilo" Dinamo...krasan ti je...a o poštenju,sakrij se u rupu.Ti si se naša pričat,pola lige če završit u zatvoru kad se krene od vas "poštenih" .

MA
magnum2013
10:29 29.10.2014.

Izgleda da se počelo nešto kotrljati u Splitu. Ovdje je poruka Torcidaša da se ostavi na miru nikad zdraviji Hajduk. U drogom članku čitamo odgovor Brbića Baldasaru: Ne plačamo kredit jer nemamo novaca! Sad će opet priče o okupatorima, Torcida će pod prozore Grada, a izgleda da je istina sasvim negdje drugdje. Partija koja je do sada štitila Hajduk izgleda da nemože više zatvarati oči pred istinom i u ime budućih glasaća štititi kriminal. Sve je izgleda uzalud jer gdje god se održe neki izbori, nema im glasova i gube. Znatiželjni smo što je istina pod Marjanom. Naravno sad će na komentarima stići odgovor o nepoštenju Dinama i Mamića, ali.....Mislim da Vam ni malo vitra neće pomoći. Sad treba orkanska bura.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije