Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog lgbt trake

Pobuna na SP! Sprema se pravi kaos. Deset reprezentacija prosvjeduju protiv FIFA-e

FIFA World Cup Qatar 2022 - Germany Press Conference
John Sibley/REUTERS
21.11.2022.
u 11:11

Sve najpoznatije velesile protestiraju zbog sporne kapetanske vrpce

Sprema se velika pobuna protiv FIFA -e, Svjetsko nogometno prvenstvo tek je počelo , a vidjeli smo brojne probleme, od stampeda koji je izbio na ulicama unatoč brojnim stranim snagama reda u Kataru, pa sada do sukoba između FIFA-e, katarskih vlasti i reprezentacija.

Čak deset reprezentacija, od kojih osam igra na Svjetskom prvenstvu, usprotivilo se odluci FIFA-e da se na utakmicama SP-a zabrani nošenje kapetanske vrpce duginih boja koja promiče LGBT prava.

FIFA ima cijeli plan kakve će se poruke u kojem kolu nositi na kapetanskim vrpcama, a trake 'One Love' nema.

Zbog toga žestoko prosvjeduju nogometne sile poput Njemačke, Nizozemske, Švicarske, Engleske, Danske, Walesa, Francuske i Belgije te Švedska i Norveška koje se nisu plasirale u Katar.

Englezi, koji na teren izlaze od 14 sati, već su u pregovorima s FIFA-om o tome kakve će biti posljedice ako budu nosili ovakvu kapetansku traku, no kapetan Harry Kane bio je jasan.

- Jasno smo rekli da želimo nositi tu kapetansku traku. Znam da nogometni savez sada razgovara s FIFA-om i siguran sam da ćemo tu odluku imati do sutrašnje utakmice - rekao je član 'tri lava'. 

Manuel Neuer i Virgil van Dijk su također naglasili da nikakvih promjena neće biti, ne odustaju od namjere da nose spomenutu traku. 

Komentara 125

MI
mismokanibali
11:53 21.11.2022.

Kad umiru ljudi nema veze , al zbog trake cemo prekinut prvenstvo !!!

OL
olujasviholuja2
11:34 21.11.2022.

A kad će te nositi trake za djecu koja nisu imala pravo da se rode ili za bolenu ili gladnu djecu, barem vi nogometaši imate ogromne plaće, neka svaki da 10 % od primanja za gladnu djecu, ni jedno djete nebi bilo gladno

Avatar Krim je Ukrajina!
Krim je Ukrajina!
11:34 21.11.2022.

zapad nema pravo nametati svoje vrijednosti u takvim stvarima drugim državama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije