Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMAJU PORUKU

Piratskim daljinskim upravljačem gasili televizore za vrijeme utakmica, otkrili i zašto to rade

Ilustracija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
24.11.2022.
u 14:44

Ne planiraju se masovnije akcije i ovi 'majstori bojkotiranja utakmica' nerado nameću svoj izbor drugima.

Manji je od klasičnog TV upravljača i u sebi sadrži signale za gotovo 160 brendova televizora, sada je glavno 'oružje' skupine Francuza koji žele poslati poruku tijekom tekućeg Svjetskog prvenstva.

Haker Mitch Altman izumio je davno piratski daljinski upravljač 'TV-B-Gone' s kojim možete upravljati većinom televizora pa tako i ugasiti ih. Upravo to je radila grupa francuskih aktivista u Parizu koji su odlučili da neće gledati Svjetsko prvenstvo.

Dan Geiselhart osnivač je medija za ekologiju Climax i pokrenuo je ovu radionicu koju vodi haker Thomas.

- Nije ideja da unesrećujemo ljude. Također, nije ni ideja da se političke odluke lome na leđima navijačima kao ni da ih živciramo ovim potezom. Više je to da pošaljemo poruku da možemo voljeti nogomet, no i da poručimo da na ovom Svjetskom prvenstvu stvari ne stoje dobro - rekao je Geiselhart, piše Le Parisien.

Ne planiraju se masovnije akcije i ovi 'majstori bojkotiranja utakmica' nerado nameću svoj izbor drugima.

- Smatram da nije u redu prema osobi koja vodi lokal jer je on odgovoran za sve - govori Nicolas koji neće gasiti televizore za vrijeme utakmica već za vrijeme reklama.

Geiselhart inzistira na nužnosti dijaloga u slučaju prekida utakmica te ne potiče na sukobljavanje. Kaže kako se ljudima za vrijeme 'pauze' može priči i objasniti im neke stvari. Kaže kako je ovaj gadget 'miroljubivim oblik otpora'.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista

'Livaja i Petković neka napadnu Kanadu, a suđenje je sramota za cijeli svijet, oni su pokradeni'

 

Komentara 4

DU
Deleted user
15:53 24.11.2022.

Koji ludaci majko mila, kao nije im cilj zivcirat i maltretirat ljude koji gledaju utakmice u kaficima, a upravo to cine. Odite Infantinu i svom Platiniju pod prozor pa njima to radite i pizd.te do besvjesti pustite ljude na miruu da gledaju nogomet

BE
Berri
15:37 24.11.2022.

Toga se sada treba sjetiti Peđa Grbin i gasiti TV prijamnik dok saborski zastupnici HDZ-a, u svom Klubu u Hrvatskom Saboru, organizirano gledaju utakmice!

NN
novo nenormalni
15:41 24.11.2022.

tako se bori protiv klimatskih promjena i nepravde. svaka čast novinaru na informiranju o ovakvim akcijama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije