Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMET Očekivani poraz Čakovčana u Metkoviću 37:30

Pipova igra daleko bolja od konačnog rezultata

21.11.2008.
u 17:28

Nisu rukometaši Perutnine Pipo IPC očekivali čudo u Metkoviću, premda je blizu Međugorje, ali prikazanom igrom nisu zaslužili tako uvjerljiv poraz u 10. kolu Premijer lige kako je na kraju ispalo. Bilo je 37:30 u korist Metkovića. Protiv favoriziranog domaćina, Čakovčani su u metkovskoj sportskoj dvorani zaigrali vrlo hrabro.

Furiozni domaćini
Premda su već unaprijed znali da je njihov suparnik objektivno bolja momčad, u utakmicu nisu ušli unaprijed podignutih ruku. Zaskočili su domaćina i sve do 17. minute vodili. Do kraja poluvremena Metković je ipak promijenio tijek utakmice i stekao prednost od 21:15. Kad su već svi u Metkoviću bili uvjereni da Čakovčani nemaju više nikakvih izgleda, dečki trenera Josipa Borkovića naglo su se digli. U 51. minuti uspjeli su doći na samo tri razlike minusa, na 30:27. Tu prihvatljivu razliku održavali su do posljednjih minuta, ali je nisu uspjeli i zadržati do kraja, jer je Metković furioznom igrom osigurao konačnih + 7 u svoju korist.

Očekivana je bila pobjeda Metkovića, u kojoj su briljirali reprezentativac Marko Kopljar sa 14 golova i golman Ante Granić s 18 obrana. Dobri su bili i bivši igrač Pipa Luka Raković, te njegov sadašnji igrač na posudbi u Metkoviću Igor Karačić.

- Neobično je bilo igrati na suprotnoj strani protiv dečkiju iz moga kluba. Dobro su me čuvali i nisam se previše naigrao. Kolegama iz Čakovca čestitam na borbenosti. Igrali su hrabro, muški, ali Metković je ove sezone prejak da bi gubio bodove kod kuće. Nagodinu se vraćam u Pipo, obećao sam to predsjedniku kluba - izjavio je Igor Karačić.

Čakovečki trener Josip Borković nije bio razočaran gubitkom utakmice u Metkoviću.

Moslavina i Karlovac
- Uz sve naše ozlijeđene i bolesne igrače, protiv ovako jakog kluba nismo mogli bolje odigrati. Iako nije bio spreman, zaigrao je i Dragan Ćavar te samo još više pogoršao svoju ozljedu. Nama je sada najvažnije da se dobro pripremimo za dvije domaće utakmice zaredom protiv Moslavine i Karlovca, na kojima moramo uzeti bodove. U ta dva susreta ne smijemo si dozvoliti nikakav pdbačaj - rekao je trener Čakovčana Josip Borković.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije