Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hanžek u Zagrebu

Perković: Nakon dugo vremena baš me 'prpa' uoči natjecanja

Hanžekovićev memorijal, Sandra Perkovic, Dawn Harper, David Oliver, Tero Pitkamaki, Andreas Thorkildsen, Justin Gatlin. (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/5
02.09.2013.
u 15:37

- Jutros sam ponovno bila na terapiji, nadam se da ću biti spremna bacati disk u utorak navečer

Dan prije 63. Hanžekovićevog memorijala predstavljene su neke od najvećih zvijezda mitinga. Aktualna olimpijska i svjetska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković najavila je kako će u utorak nastupiti usprkos bolovima u leđima samo zbog hrvatske publike.

„Jutros sam ponovno bila na terapiji, nadam se da ću biti spremna bacati disk u utorak navečer. Da se nisam ozlijedila nakon Svjetskog prvenstva u Moskvi, sigurno bih sada mogla bacati preko 65 metara, ali sada moram priznati da me je nakon dugo vremena 'prpa' natjecanja. Znam da će me hrvatska publika razumjeti i ako bacim samo 23 metra, jer na stadion i izlazim samo zbog njih. Da se miting održava bilo gdje drugdje, ne bih nastupila“, rekla je Perković koja nakon 'Hanžeka' nastupa još u Rietiu i Bruxellesu.

"Nakon toga planiram mjesec dana odmora. Potom slijede pripreme za sljedeću sezonu za koje mi je najvažnije da prođu bez ozljeda", dodala je Sandra.

Bacanje koplja se vraća na zagrebački miting nakon punih 15 godina, a na startnoj listi su dvojica najboljih kopljaša posljednjeg desetljeća, Norvežanin Andreas Thorkildsen i Finac Tero Pitkämäki.

"Tero je u odličnoj formi, prošloga je tjedna bacio najbolji rezultat sezone, 89.03 metra, ali svejedno ću ga pokušati pobijediti", najavio je još jedan dvoboj protiv aktualnog svjetskog doprvaka Thorkildsen.

„Nadam se da će natjecanje biti kvalitetno, da će vrijeme biti lijepo, a moj je cilj prebaciti 90 metara", rekao je Pitkämäki.

U Memorijalnoj utrci Boris Hanžeković na 110 metara prepone nastupit će sva tri osvajača medalja sa Svjetskog prvenstva u Moskvi, predvođena svjetskim prvakom Davidom Oliverom. Na pitanje može li se u Zagrebu po prvi put ove sezone spustiti ispod 13 sekundi, Oliver je odgovorio:

"Postoji dobar razlog zašto je samo 14 ljudi u povijesti trčalo ispod 13 sekundi. To uistinu nije lako. Volio bih da svaki puta mogu ići ispod 13 sekundi, uspjelo mi je to već osam puta u karijeri, ali moj prvi cilj je uvijek pobijediti, a onda gledati na rezultat".

Oliver je česti gost Zagreba, a objasnio je i zašto:

"Organizatori su uvijek dobri prema meni, čak i kada nemam najbolje rezultate. Usto, i grad je lijep, a i vrijeme je s obzirom na početak rujna jako dobro".

U utrci atletičarki na 100 metara prepone gledatelji u Zagrebu imat će priliku vidjeti novi obračun osvajačica zlatne i srebrne medalje s prošlogodišnjih Olimpijskih igara u Londonu, Australke Sally Pearson i Amerikanke Dawn Harper. Uz njih na startu će se naći i brončana iz Londona, a Amerikanka Kellie Wells, pa bi napokon mogao pasti rekord mitinga od 12.60 sekundi kojega od 1999. godine drži Kazahstanka Olga Šišigina.

"Htjela sam da u Zagreb dođe neka od trkačica koja me je pobijedila u Moskvi, da imamo odličnu utrku, no nisam znala da će doći i Sally Pearson. S obzirom na konkurenciju, vjerujem da će pobjednica oboriti rekord mitinga", rekla je Harper.

Jedna od zvijezda mitinga svakako je i američki sprinter Justin Gatlin, osvajač srebrne medalje na 100 metara iz Moskve, koji je ove sezone jednom uspio čak biti brži i od velikog Usaina Bolta, a koji u

svojoj kolekciji ima i olimpijsko zlato iz Atene 2004., te zlata na 100 i 200 metara sa SP u Helsinkiju 2005.

"U Zagrebu je staza jako dobra, te očekujem da će se za pobjedu trebati trčati ispod 10 sekundi. Sezona je za mene bila duga i već sam pomalo umoran, ali ja sam trkač koji snagu crpi iz energije koju mu daje publika. Od ranije znam da se ovdašnja publika zna uživiti u utrke, pa se nadam da će mi dati energiju kako bih postavio novi rekord mitinga", kazao je Gatlin.

Sukladno dobrim običajima Zagreba i Hanžekovićevog memorijala, zvijezde mitinga pozdravio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije