Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA DRAMA

Juventus prosuo 2:0, u četvrtfinalu Lige prvaka je goropadni Bayern!

Bayern
Foto: Reuters/PIXSELL
1/17
16.03.2016.
u 23:17

Vodio je Juventus 2:0 i u posljednjih 20 minuta posrnuo te se Bayern vratio i slavio s ukupnih 6:4 nakon produžetaka

Juventus je umalo šokirao Bayern usred Münchena, ali njemački prvak vratio se iz ponora te slavio 4:2 nakon produžetaka i prošao u četvrtfinale Lige prvaka s ukupnih 6:4! U prvih 90 minuta bilo je 2:2, uz fantastičnu igru talijanskog prvaka prvih 70 minuta, ali posljednjih 20 bile su kobne. Vodili su 2:0, imali sjajne prilike i sve uspjeli nekako upropastiti. To im se dogodilo samo jednom u povijesti europskih natjecanja, davne 1999. u polufinalu Lige prvaka, kad ih je Manchester United pobijedio 3:2 te s ukupnih 4:3 prošao u finale i slavio protiv Bayerna u završnici koja će se zauvijek pamtiti...

BAYERN - JUVENTUS 4:2 (6:4) (Lewandowski 73', Müller 90', Thiago 108', Coman 110'/Pogba 6', Cuadrado 28')

Pep Guardiola se odlučio klasičnom strategijom "udariti" po Juventusu, uvjeren da je drugo poluvrijeme u Torinu bila iznimka te da se neće ponoviti. Umjesto ozlijeđenog Arjena Robbena postavio je na desnu stranu Douglasa Costu te time otupio sredinu svoje momčadi i učinio je manje opasnom jer Robert Lewandowski se morao konstantno vući prema aut linijama kako bi dobio loptu. Tek je uvođenjem Comana u drugom dijelu "izvukao" najbolje od Coste na lijevoj strani i sredini, uz Riberyja koji se s njim mijenjao te dovodio obranu gostiju do ludila.

Pravovremeno se Guardiola ispravio, sve se odvijalo idealno za Allegrijev način igre i već se u šestoj minuti pokazalo sjajnim. Istina, pomogla je Bayernova obrana jer Alaba gubi loptu u kaznenom prostoru i Cuadrado dolazi do nje prije Neuera čije će nelogično istrčavanje u Münchenu prepričavati duže vrijeme. Kad je lopta u toj situaciji došla do Pogbe, on zabija lako u praznu mrežu. S tim je krenulo...

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Osjetili su nogometaši Juventusa priliku te uz još više samopouzdanja prijetili, a Bayern se u takvoj situaciji sve češće panično branio i griješio u zadnjoj liniji. Srećom, Morata i Cuadrado nisu zabili, ali zato su se iskupili u 28. minuti! Španjolac prekida napad Bayerna na tridesetak metara od Buffonova gola i vuče kontru na maestralan način. Nisu ga zaustavila ni četvorica domaćih, a kad do njega stiže Lahm, odlični Morata dodaje do Cuadrada, koji se nesretnog Lahma riješio "lažnjakom" i zakucao u gornji lijevi kut Neuerova gola s desetak metara.

Svejedno, nada je postojala nakon Cuadradova promašaja s nekoliko metara u 42. minuti, a nakon promašaja Müllera i Lewandowskog s nekoliko metara zahvaljujući obrambenom bloku Juventusa vidjelo se da Nijemci mogu stvoriti priliku unatoč čvrstom bedemu gostiju. Činilo se da bi uz nekoliko takvih prilika mogli do izjednačenja, ali drugo poluvrijeme pokazalo je svu nemoć Pepa Guardiole te otvorilo mnogo pitanja o njemu kao treneru. Treba napomenuti da je Bayern u 73. minuti zabio poslije ubacivaja Coste s desne strane, no više je to sreća i spretnost Lewandowskog nego izrađena akcija.

Također, Juventus je uz dvije kontre Morate mogao zabiti još dva gola, pritom su u obrani potpuno neutralizirali svaki pokušaj Bayerna, a od 72. minute u svemu je sudjelovao i Mario Mandžukić. Upravo tad se sve promijenilo. U 73. Costa ubacuje s desne strane i Lewandowski je smanjio na 1:2 i počeo je pritisak, no nimalo konkretan. Zato su zasigurno navijači i svi igrači razmišljali o četvrtfinalu kad Evra gubi loptu, Vidal dodaje na desnu stranu do Comana koji isprva ubacuje i ovaj put Müller postavlja glavu, zabija za 2:2 u posljednjim sekundama i bilo je jasno da će se igrati produžeci! A kad je Guardiola promijenio Riberyja i uveo Thiaga Alcantaru, talijanski prvak nestao je s travnjaka.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Upravo on zabija nakon minijature s Müllerom u 108. minuti, a samo dvije minute kasnije solo akcijom sjajno poentira Coman. Mogao je Mandžukić zabiti u 116. za 4:3, ali njegov pomalo nespretni udarac s nekoliko metara zaustavlja Neuer.

Rezime svega jest da je Guardiola na klupi Bayerna napokon nije izgubio ozbiljniju utakmicu. Prije dvije godine deklasirao ga je u polufinalu Real Madrid sa 4:0 usred Münchena u uzvratu i prošao dalje s ukupnih 5:0. Odmah sezonu poslije slijedi udarac protiv Barcelone, ponovno u polufinalu - 0:3 na Nou Campu i 3:2 na Allianz Areni. Ovime se iskupio, ali sve osim osvajanja natjecanja navijačima će biti premalo...

Što se druge utakmice tiče, Barcelona je pobijedila Arsenal 3:1 (Neymar 18', Suarez 65', Messi 88'/Elneny 51') i plasirala se s ukupnih 5:1 u četvrtfinale.

BAYERN: Neuer; Lahm, Kimmich, Benatia (Bernat od 46.), Alaba; Vidal; Douglas Costa, Muller, Alonso (Coman od 60.), Ribery (Alcantara od 101.); Lewandowski. Trener: Pep Guardiola.

JUVENTUS: Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Evra; Khedira (Sturaro od 68.), Hernanes, Pogba; Cuadrado (Pereyra od 89.), Morata (Mandžukić od 72.), Alex Sandro. Trener: Massimo Allegri.

>> Lahm: Guardiola nas je upozorio na Mandžukića, htjet će se dokazati protiv Bayerna

Komentara 40

Avatar stark_house
stark_house
22:47 16.03.2016.

Prerano je Alegri poceo s izmjenama.

DU
Deleted user
21:46 16.03.2016.

Mandzukic je zadatak odradio u prvoj utakmici i doveo juve tu di je...

EL
Elmar
22:55 16.03.2016.

"Luda" utakmica, ovako se igra vrhunski kvalitetan nogomet. Da je Lichsteiner imalo preciznije zavrsio Mandzukicevo proigranje imali bi 2-3.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije