Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ASHLEY COLE Zbog svađe s policijom, proveo noć u zatvoru

Par pića previše stajalo ga milijun kuna

08.03.2009.
u 21:24

Nakon što se u četvrtak pijan sukobio s policijom, branič Chelseaja Ashley Cole svom će klubu zbog narušavanja ugleda platiti 164.000 funti (više od milijun kuna). Ipak, zbog toga sigurno neće upasti u financijske poteškoće, jer toliko mu iznose dvotjedna primanja.

Pio u društvu Terryja
Engleski reprezentativac je u ranim jutarnjim satima uhićen ispred noćnog kluba u neposrednoj blizini Stamford Bridgea zbog verbalnog sukoba s policijom u pijanom stanju, a mediji prenose da je pritom psovao policajce, koji su ga priveli u policijsku postaju na triježnjenje. Pušten je ujutro nakon što je platio 80 funti kazne.

– Ispričavam se policajcima zbog svoje reakcije. Bio sam ljut zbog paparazza koji su me progonili cijelu noć. U normalnim okolnostima nikad se ne bih ovako ponio prema njima – objašnjavao je Cole nakon što je pušten iz zatvora.

Noć u baru Cole je proveo zajedno sa svojim suigračima Johnom Terryjem i Michaelom Mancienneom. Na piće su te večeri, prema očevicima iz kluba, potrošili više od 1000 funti.

– Konzumirao sam alkohol te večeri, ali nisam pretjerao. Ozbiljno shvaćam svoju odgovornost profesionalnog igrača, što uključuje održavanje tijela u zdravoj kondiciji – izjavio je Cole.

Zanimljivo, iako je klub oštro kaznio Colea, trener Guus Hiddink uvrstio ga je u sastav za četvrtfinale engleskog kupa protiv Coventryja te je odigrao svih 90 minuta u pobjedi 2:0 momčadi sa Stamford Bridgea.

– Potanko sam popričao s njime o cijelom slučaju. Ono što je dobro, ali i normalno, jest da se Cole ispričao zbog svog preagresivnog ponašanja. Shvatio je da je otišao predaleko te obećao da neće ponoviti ovakav ispad – objasnio je svoju odluku Hiddink.

Engleski izbornik Fabio Capello još se nije oglasio o eventualnoj kazni svom reprezentativcu.

Ismijavao Arsenal
Zanimljivo, u zadnje dvije godine Cole je zbog raznih ispada nekoliko puta završavao na naslovnicama engleskih medija.

U siječnju 2006. kada je još bio igrač Arsenala, Cole se potajno sastao s trenerom Chelseaja Joseom Mourinhom i direktorom Peterom Kenyonom kako bi dogovorio uvjete prelaska u taj londonski klub.

Nakon što je otkriven, engleskom savezu morao je platiti 75.000 £ kazne. Svoj bivši klub ismijavao je i u svojoj autobiografiji, objavljenoj u rujnu 2006. godine, napisavši da je na njihovu ponudu za produženje ugovora (55.000 funti tjedno) zamalo sletio s ceste.

Na naslovnicama novina završio je i u siječnju 2008. kada su mediji pisali o navodnoj bračnoj krizi s njegovom suprugom Cheryl Cole Tweedy, poznatom engleskom pjevačicom. Supružnike Cole engleski mediji nazivaju drugim Beckhamovima.

U listopadu 2008. Cole se našao na meti engleskih navijača koji ne vole njegov način života. Nakon pogreške koju je napravio u utakmici protiv Kazahstana (pobjeda 5:1), navijači su ga izviždali kada je izlazio iz igre. Posljednji incident, kada je pijan vrijeđao policajce, samo je potvrdio njegovu nemirnu narav.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije