Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER 1. IGRAČU SVIJETA

Otkriveno koliko Ivanišević zarađuje kod Đokovića, iznos bi vas mogao iznenaditi

Đoković Ivanišević
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
19.10.2023.
u 14:32

Ivanišević je po zaradi 29. tenisač svih vremena, s tim da su u njegovo vrijeme zarade od turnira bile znatno manje nego danas

Goran Ivanišević (52), aktualni trener najboljeg tenisača Novaka Đokovića, iza sebe ima zavidnu karijeru. Goran je bio drugi igrač svijeta, osvojio je 22 turnira te Grand Slam turnir i Davis Cup, a vrhunac svega bilo je spektakularno osvajanje Wimbledona 2001. godine.

U tenisu se svaki tjedan ponedjeljkom osvježavaju rang liste, ali s njima se uređuju i liste zarada tenisača i tenisačica od nastupa na turnirima. Zarade od turnira su transparentne pa se tako za svakoga zna koliko je uprihodio. Naravno, u ovo se ne ubrajaju zarade od sponzora, a one su često mnogo više nego zarade na turnirima.

VEZANI ČLANCI:

 

A Ivanišević je po zaradi 29. tenisač svih vremena, s tim da su u njegovo vrijeme zarade od turnira bile znatno manje nego danas.

Samo od nagrada na turnirima Goran je u karijeri zaradio 19 milijuna i 876 tisuća dolara. Međutim, na većinu turnira dolazio je samo uz novčano jamstvo koje se kretalo između 100 i 200 tisuća dolara. Tijekom karijere imao je i bogate sponzorske ugovore sa Sergio Tacchinijem, Diadorom, Headom... Procjenjuje se da je u karijeri zaradio više od 40 milijuna eura.

GALERIJA Goran Ivanišević je s bivšom suprugom Tatjanom bio 17 godina

Đoković Ivanišević
1/30

No, Ivanišević i danas dobro zarađuje kao trener Novaka Đokovića. Srpski mediji prenose da Splićanin u stožeru najboljeg tenisača svijeta ima tjednu plaću između šest i deset tisuća eura, što je od 320.000 do 520.000 godišnje. 

 

No, to nije sve jer ima i postotak od svakog Đokovićeva osvojenog Grand Slama. Primjerice, Srbin je osvajanjem US Opena zaradio tri milijuna eura, a Ivaniševiću pripada oko 300.000. A Đoković je ove godine osvojio još Australian Open i Roland Garros, što znači da Ivanišević godišnje zaradi debelo iznad milijun eura.

VEZANI ČLANCI:

Inače, američka teniska legenda Pete Sampras bit će 'crna mačka' našeg Gorana tijekom cijelog života. Ivanišević je prije osvajanja Wimbledona 2001. godine bio dva puta u finalu, no izgubio je obje završnice od Amerikanca, o čemu je govorio u nekoliko navrata. 

- Što se tiče moje karijere, drugačije bih igrao protiv tog nesretnog Samprasa. Uništio mi je život. Uništio mi je snove. Zbog njega nisam mogao spavati. Neka finala bih odigrao drugačije protiv njega - govorio je Ivanišević u svom stilu.

VEZANI ČLANCI:

– Iznimno sam ponosan što sam igrao u eri Petea Samprasa. Igrao sam fantastične mečeve protiv njega i s njim dijelio svlačionicu. Biti drugi iza Samprasa, možda najboljeg tenisača u povijesti. Ipak, uništio mi je 20 godina života.

 

Komentara 11

Avatar Bani
Bani
18:41 19.10.2023.

Nole dobar gazda!

SL
slavenZadravec
21:34 19.10.2023.

U svakom slučaju, suradnja s Đokovićem, nakon uspjeha sa Čilićem ga čini našim najuspješnijim trenerom (uz Dalića).

SS
sokac sa drave
09:55 20.10.2023.

Nitko ne spominje najboljeg trenera u tenisu Nikolu Pilica koji je stvarao igrace Borisa Beckera i Djokovica uz bezbroj drugih igraca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije