Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Datumi, stadioni...

Otkrivamo sve kombinacije! Evo s kim se Hrvatska može sastati do eventualnog finala

Hrvatska Nigerija
Foto: Reuters/Pixsell
1/15
24.06.2018.
u 22:01

Vatreni su s pobjedama protiv Nigerije i Argentine osigurali prolaz u osminu finala, a samo ih čudo može skinuti s prvog mjesta pa je u našoj kalkulaciji u obzir uzeta mogućnost da budemo prvoplasirani u skupini D.

Sjajni nastupi hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji probudili su znatiželju kod mnogih navijača u Lijepoj našoj.

U komentarima ispod naših članaka o Dalićevoj družini mnogi gledaju unaprijed i pitaju se s kim se sve možemo susresti u daljnjoj fazi natjecanja. Oni najzagriženiji to su već negdje pronašli, a za one kojima se nije dalo istraživati, to smo učinili mi. 

Foto: Photographer Croes, Rob C., Fotocollectie Anefo, Nationaal Archief NL
Vatreni su pobjedama protiv Nigerije i Argentine osigurali prolaz u osminu finala, a samo ih čudo može skinuti s prvog mjesta pa je u našoj kalkulaciji u obzir uzeta mogućnost da budemo prvoplasirani u skupini D.

Što nam to donosi u nastavku Mundijala? Prije svega, ako bismo bili prvi u skupini, tada bi bilo sigurno da osminu finala igramo 1. srpnja u Nižnjem Novgorodu, a protivnik bi nam bila drugoplasirana momčad iz skupine C.

>>Pogledajte Večernji presing Igora Štimca s Darijem Šimićem.

Tamo je uoči zadnjeg kola još sve otvoreno, na toj poziciji na kraju bi mogli završiti Francuzi, Danci ili Australci, ovisno o utakmicama trećeg kola. U ovom trenutku tu poziciju drži Danska. Stručnjaci iz cijeloga svijeta u svojim su analizama isticali da ne vjeruju u opciju da Francuzi kalkuliraju i uvjereni su da će protiv Danske osvojiti barem bod, što bi im jamčilo prvo mjesto. tako da onda i mi odbacujemo mogućnost da se odmah sastanemo s njima...

U slučaju da taj susret završi neodlučeno, sigurno je da bismo igrali protiv Danske. U slučaju da Danci izgube, onda bi se eventualno otvorio prostor za Australiju, koja bi morala pobijediti Peru i na kraju imati bolju gol-razliku od Danske.

Foto: Photographer Croes, Rob C., Fotocollectie Anefo, Nationaal Archief NL

U eventualnom četvrtfinalu, koje bi se 7. srpnja igralo u Sočiju, bismo išli na pobjednika susreta u kojem će se sastati prvoplasirana momčad skupine B i drugoplasirana iz skupine A.

Pobjednik spomenute skupine B najvjerojatnije će biti Portugal ili Španjolska, iako u nekim ludim kombinacijama to može biti i Iran. Trenutačno su na prvom mjestu Španjolci i Portugalci koji imaju po četiri boda, a jedni i drugi imaju gol razliku 4:3 pa će mnogo toga ovisiti o ishodima njihovih utakmica protiv Irana odnosno Maroka.

Foto: Photographer Croes, Rob C., Fotocollectie Anefo, Nationaal Archief NL

       (Napomena: U svim skupinama crvenom bojom označili smo poziciju s koje se ulazi u naš dio ždrijeba)

U skupini A Rusija i Urugvaj već su osigurali drugi krug, samo će u međusobnom dvoboju u trećem kolu odlučiti tko će dalje s koje pozicije. Rusi bolje stoje u gol-razlici pa im pobjeda i neodlučeno osiguravaju vrh te skupine.

Foto: Photographer Croes, Rob C., Fotocollectie Anefo, Nationaal Archief NL
Dakle, da rezimiramo, u eventualnom četvrtfinalu išli bismo na neku od nabrojanih reprezentacija: Španjolsku/Portugal - Rusija/Urugvaj.

>>Pogledajte kako su hrvatski navijači koji su u Rusiji komentirali nastupe vatrenih

Polufinale, koje bi se 11. srpnja igralo u Moskvi, je već prilično teško prognozirati, ali ćemo nabrojati barem skupine iz kojih bi mogao doći protivnik.

Hrvatska Nigerija
1/8

U tom dijelu ždrijeba su pobjednici skupine F (najveće šanse ima Meksiko, iako mogu biti Njemačka i Švedska) i skupine H (Senegal i Japan su na vrhu s po četiri boda i gol-razlikom 4:3, a bod manje ima Kolumbija) te drugoplasirane reprezentacije iz skupina E (najvjerojatnije Švicarska,iako tu mogu biti i Brazil i Srbija) te skupine G (Belgija ili Engleska).

>> Što vi mislite, dokle može Hrvatska? Svoje odgovore ostavite u komentarima i anketi ispod članka...

Foto: Photographer Croes, Rob C., Fotocollectie Anefo, Nationaal Archief NL

Foto: Photographer Croes, Rob C., Fotocollectie Anefo, Nationaal Archief NL

Foto: Photographer Croes, Rob C., Fotocollectie Anefo, Nationaal Archief NL

Foto: Wikipedia

Komentara 73

DU
Deleted user
22:24 24.06.2018.

koji glup clanak. Prvo da prodjemo osminu finala i onda mozemo kalukirati. Sve drugo je bahato.

AV
Avijaticar
02:41 25.06.2018.

Nista nismo naucili za sve ovo vrijeme... Opet se vrti razanj, a zec je u sumi...Tipicno balkanski, ali neka, to je ogledalo naseg drustva....

HL
HV_LAKI102
23:00 24.06.2018.

Pametnije bi bilo za Vecernjak da priprema taktiku za srbiju kako da pobjedi Brazil, a brigu o hrvatskim potencijalnim protivnicima do finala neka ostavi Dalicu i njegovom stozeru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije