Naslovnica Sport Nogomet

Otkrivamo novu snimku huliganskog ispada! Pogledajte iz blizine kaos na tribinama!

Večernji list dobio je snimku od čitetelja Igora Stažića koji je bio u neposrednoj blizini incidenta pa pogledajte kako je to izgledalo.
18. lipnja 2016. u 11:59 198 komentara 97170 prikaza
Hrvatski navijači
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/15

Hrvatska nogometna reprezentacija jučer je remizirala s Češkom (2:2), ali sjenu na utakmicu bacili su huligani koji su bakljama i topovskim udarima izazvali prekid susreta. Osim što se cijela Europa zgraža nad divljačkim ispadom, HNS će biti kažnjen jer je Uefa već pokrenula disciplinski postupak.

Hrvatski navijači, huligani, Hrvatska - Češka Huligani top tema Slaven Bilić se crvenio i objašnjavao Englezima pozadinu incidenta: 'Oni su na misiji' Hrvatski navijači, huligani, Hrvatska - Češka Najtužniji trenutak Eura Huligane oštro kazniti, ali problemi se moraju rješavati Hrvatska - Češka navijački debakl Schildenfeld: Ovi kreteni zaslužuju zatvor! Oliver Kahn: Što je tim hrvatskim navijačima?

- To nisu navijači, to su su bili teroristi, bio je to teror huligana, a mene boli što se naša država ne želi uhvatiti u koštac s tim problemom, kazao je izbornik Ante Čačić nakon susreta, a nadovezao se Ivan Rakitić:

- Sva sreća da se nastavila utakmica nakon prekida. Nije slučajno što smo toliko puta kažnjeni. Srećom ima mnogo više pravih navijača od ovih koji su izazvali nerede.

Prema posljednjim informacijama iz francuskih medija, koje nisu još službeno potvrđene, uhićeno je 28 hrvatskih huligana, a traga se za još nekima koji su prepoznati na snimci. Svima će se suditi prema francuskim zakonima, a spominje se čak i mogućnost da im sude za terorizam zbog topovskog udara koji je bačen na službenu osobu.

- Ovo je već 15 godina normalno u hrvatskom društvu i hrvatskoj politici. Plaćanje kazni, huligansko slanje poruka s tribina, a najviše boli igranje pred praznim tribinama. Ne učimo na svojim greškama i ne znam više kome se obratiti. Hrvatski nogometni savez radi svoj posao, a apeliram na državu i na institucije da odrade svoj - rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker koji je najavio konferenciju za novinare u 15.30.

Inače, čitatelj Igor Stažić, koji je bio u neposrednoj blizini incidenta, za 24 sata otkrio je ovaj video pa pogledajte kako je to izgledalo.

Štednja
DO 31.01.2019.
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

  • kajinx:

    Ispravak: Nisu huligani, to su diverzanti.

  • kajinx:

    Kako su mogli unijeti pirotehniku? Kakva je bila kontrola na ulazu u stadion?

  • Deleted user:

    Tu bagru treba dobro ispendreciti....huligani i divljaci razumiju jedino jezik batine...