Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
navijački debakl

Schildenfeld: Ovi kreteni zaslužuju zatvor! Oliver Kahn: Što je tim hrvatskim navijačima?

Hrvatska - Češka
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/14
18.06.2016.
u 10:59

- To je naša krivica. Mogli smo imati šest bodova iz dvije utakmice i bez pritiska odigrati protiv Španjolske. Sada će to biti teška utakmica.

Hrvatska nogometna reprezentacija utakmicu drugog kola Europskog nogometnog prvenstva završila je remijem protiv Čeha (2:2), a dobru igru i vodstvo vatrenih prekinuli su huligani, koji su bacajući baklje na teren prisilili Marka Clattenburga da nakratko prekine utakmicu nakon čega su se Česi probudili i vratili u igru.

UEFA je tako odmah nakon izgreda pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatske, a neredi u St. Etienneu naljutili su i Gordona Schildenfelda.

- Razljutilo me tih 50-ak kretena koji zaslužuju zatvor, a ne dolazak na utakmice. Srećom, izborili smo osminu finala..., rekao je Schildenfeld.

Na incident se osvrnuo i slavni njemački vratar Oliver Kahn:

- Ne mogu shvatiti što nije u redu s nekim hrvatskim navijačima. Momčad ti vodi 2:1 i ti ideš prekidati utakmicu s bakljama.

- Nevjerojatno, imamo zlatnu generaciju i sada je vrijeme da osvojimo naslov. U momčadi je puno velikih imena i neki su igrači u najjačim europskim momčadima. Ovo je vrijeme da nešto postignemo... Hrvatski su navijači namjerno isprovocirali prekid. To je potpuno neinteligentno. Jedanaesterac je bio ispravan, dogodilo se isto što i u Njemačkoj 2006. godine, nakon utakmice se oglasio i Ivan Klasnić i dodao:

- To je naša krivica. Mogli smo imati šest bodova iz dvije utakmice i bez pritiska odigrati protiv Španjolske. Sada će to biti teška utakmica.

Češki izbornik Pavel Vrba prokomentirao je kako ga takve stvari ne zanimaju:

- Ne pričam o takvim stvarima, one me ne zanimaju. Samo želim zahvaliti našim navijačima koji su nas gurali naprijed. Briga me što se događalo u sektoru s hrvatskim navijačima, rekao je Vrba i dodao:

- Ne zamaramo se mi time, Uefa će odlučiti. Naravno da je bolje da bučno podržavaju svoju momčad, kao što su to radili do 80. minute. Hrvatski su navijači do tog trenutka bili odlični.

>> Hrvatska remizirala s Češkom nakon što je vodila 2:0, navijači bacali baklje

>> Slaven Bilić se crvenio i objašnjavao Englezima pozadinu incidenta: 'Oni su na misiji

>> Huligani su nam pomogli da se vratimo u utakmicu, hrvatski igrači bili su šokirani

Komentara 108

Avatar etnaanbama
etnaanbama
11:23 18.06.2016.

Želimo javnu objavu imena sudionika bakljade i njihovih roditelja, kad ste objavili registar branitelja može se objavit i registar huligana

Avatar Veljko_Veseljko
Veljko_Veseljko
11:16 18.06.2016.

U zatvor s tim huliganima i njihovim medijskih zastupnicima tipa imbexa. Objavite javno imena tih podlih hulja da svi znaju o kome se radi.

Avatar dmitarX
dmitarX
11:13 18.06.2016.

Točnije, Što je to jugo-navijačima? Pa koji Hrvat ovo želi svojoj Domovin, molim vas?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije