Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BJELICA JE RAZOČARAN

Osijek je ispadanjem od CSKA izgubio šansu za lijepom zaradom u Konferencijskoj ligi

14.08.2021.
u 11:00

mala im je utjeha da će se moći koncentrirati na domaća natjecanja---

Za razliku od Rijeke, Osijek nažalost nije uspio proći u play-off Konferencijske lige. U 3. pretkolu prejak je bio bugarski CSKA, koji je nakon pobjede od 4:2 u Sofiji u Gradskom vrtu odigrao 1:1 i izborio prolazak. Žestoko i agresivno Osijek je otvorio susret protiv CSKA, no nakon pogreške Čebrenka gosti su poveli 1:0. Do odmora je uspio izjednačiti Škorić (45.), ali taj rezultata ostao je nažalost na semaforu do kraja utakmice.

– Igrači su dali sve od sebe, čestitam im na tome, čestitke i CSKA na pobjedi. Mislim da smo u prvoj utakmici igrali jako loše i to je presudilo. Ovaj put smo bili drukčiji, bolji, imali šanse, praktički smo sami sebi zabili gol. Jedna poluprilika i šut izvan 16 metara. Lijep gol, ali slučajan. Poslije smo bili koncentrirani i agresivni, stvarali smo šanse preko Škorića i Dakua. Nismo, nažalost, uspjeli zabiti drugi gol koji bi nam dao vjetar u leđa za treći – kazao je razočarani trener Osijeka Nenad Bjelica.

Osječani se nisu micali iz gostujuće polovice. Imali su čak 23 udarca na gol, no betonska obrana CSKA ništa nije propuštala. A ono i što je prošlo, obranio je Busatto, kao primjerice odlične prilike Škoriću i Dakuu. Na kraju je Bjelica morao stisnuti ruku kolegi Mladenovu.

– Presudila je prva utakmica. Na ovom nivou ne možete sebi dozvolili takvu utakmicu, prespavali smo, ušli u taj prvi susret podcjenjujući protivnika. To su svi radili pa se uvuklo u igrače. Svi su ih podcijenili, a oni su tvrda i čvrsta momčad. Mi smo u egalu s njima po kvaliteti, ali prva utakmica je presudila. Tko je bolji? CSKA je pobijedio s ukupnih 5:3 pa je očito da su oni bolji. Koncentrirat ćemo se na prvenstvo, pokušati biti što bolji. Samo fokus na prvenstvo i Kup – završio je Bjelica.

Osječani se sada mogu posvetiti domaćem prvenstvu i Kupu. Već u nedjelju ih u derbiju petog kola HNL-a čeka Rijeka.

Po viđenom u europskim natjecanjima, Rijeka je blagi favorit u toj utakmici. 

Ključne riječi

Komentara 6

HR
hr76
11:08 14.08.2021.

Već je postalo pravilo da jedino Rijeka i Dinamo bildaju hrvatski koeficijent.

DU
Deleted user
13:18 14.08.2021.

Rekli bi u narodu "prebacila ga pamet", umjesto da se koncentrirao na svoj posao stalno je ulazio u sukobe sa svima, Dinamom, Rijekom, Belupom, VARom, sucima, savezom ... A imao je skoro godinu dana da sam sastavi i selektira igrace i za hnl poprilicno dobar budget. I na kraju rezultat ispadanje od ekipe koja nije cak ni prvak u bugarskoj. Ispada da kad mu je Zoki sastavljao roster je osvajao bodove u ligi prvaka i europa ligi. A kada to radi sam, ispada u najnizem rangu europe u drugoj utakmici, dakle trebao bi jos uciti od boljih a ne se bahatiti i svadjati

RS
rasta sev
13:08 14.08.2021.

Ipak Bjelica nije ono što su mnogi mislili da je.Ako je sam izabirao nogometaše koje su dovodili u Osijek i ako je ovo njegova prava izjava da im nema što prigovoriti jer su dali sve od sebe onad je on daleko od kapaciteta jednog ozbiljnog trenera. Prvo ono što su prikazali u dvije utakmice s Bugarima nije sličilo na ozbiljnog prvoligaša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije