Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRES U ŠPANJOLSKOJ

Optužio ga za rasizam, on odgovorio: 'Najbolje bi bilo da se nađemo u sobi'

FILE PHOTO: La Liga Santander - Real Madrid v Cadiz
SERGIO PEREZ/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
06.04.2021.
u 19:58

- Uhvaćen sam u medijski cirkus i javni linč.

Branič španjolskog nogometnog prvoligaša Cadiza Juan Cala, koji je optužen da je rasistički uvrijedio igrača Valencije Mouctara Diakhabyja, sve je demantirao na konferenciji za medije.

- Uhvaćen sam u medijski cirkus i javni linč - kazao je 31-godišnji Španjolac naglasivši kako nije zlostavljao Diakhabyja već mu je rekao "ostavi me na miru" nakon spora za loptu.

- Najbolje bi bilo da se Diakhaby i ja nađemo u sobi kako bi sve razjasnili. Umjesto toga, to je bio cirkus. Sudilo mi se prije nego što je utakmica završila - dodao je.

Cala je kazao kako je proglašen krivim bez ikakvog audio dokaza.

- Živio sam s Kinezima, Južnoafrikancima. Bio sam u Gvineji, u šoku sam. Naokolo je 20 ili 25 kamera, tko zna koliko mikrofona, a nitko nije čuo uvredu.

Dodao je kako njegov odvjetnik prikuplja podatke kako bi pokrenuo pravnu akciju.

- Ne znam što se dogodilo s pretpostavkom nevinosti. Nitko ne zaslužuje ovaj javni linč. Od nedjelje moj odvjetnik prikuplja podatke kako bi pokrenuo pravnu akciju, a do sada sam dobio podršku sa svih strana.

Naglasio je kako u španjolskom nogometnu nema rasizma.

- Ako liga traži protokol protiv rasizma, evo moje podrške. U španjolskom nogometu nema rasizma - poručio je.

Njegov istup odmah su komentirali iz Valenciji poručivši kako je propustio priliku priznati pogrešku i ispričati se.

- Cala je propustio izvrsnu priliku priznati pogrešku i ispričati se. Vjerujemo našem igraču i podržavamo ga u potpunosti - poručili su s Mestalle.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije