Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Rakitić:

Oproštaj? Sada je važna reprezentacija, a poslije Rusije ću odlučiti

Marko Pjaca i Ivan Rakitić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/5
14.06.2018.
u 10:02

Naravno da je jako bitno ući dobro u turnir, naravno da će biti bolje dobiti prvu utakmicu, ali nije gotovo ni ako ne pobijedimo, kaže Rakitić

Hrvatska nogometna reprezentacija danas kreće za Kalinjingrad gdje će u subotu igrati protiv Nigerije prvu utakmicu na SP-u u Rusiji. Izbornik Dalić odlučit će s kime će Ivan Rakitić igrati u paru – Lukom Modrićem ili Milanom Badeljem.

– Radite kombinacije, a mislim da će izbornik pripremiti najbolju. Bitno je ono što je najbolje za sve nas, izbornik radi na tome. Kako god odluči, mi smo tu da damo sve za reprezentaciju. Spremni smo, dobro radimo i imamo sjajnu atmosferu – rekao je Ivan Rakitić.

Nakon intervjua za španjolsku Marcu krenula je priča o odlasku iz reprezentacije.

– Ne volim pričati o tome, sad je reprezentacija najbitnija. Tu sam od 19. godine, sad mi je 30. Puno smo toga prošli, stvar je u tome što ću sjesti s obitelji i savezom da vidimo što je najbolje, ali bez nervoze ili bilo čega. Oni su to dobro prenijeli, ali moja privatna situacija sad nije bitna – dodao je Rakitić.

Hrvatska nikad nije pobijedila na otvaranju prvenstva od SP 1998. godine..

– Naravno da je jako bitno ući dobro u turnir, naravno da će biti bolje dobiti prvu, ali nije gotovo ni ako ne pobijedimo. Moramo poraditi na tome da ih dobijemo, ali kasnije to neće biti ni riješeno ni gotovo. Znamo da su opasna momčad s dobrim igračima, moramo biti spremni. Znamo da svi očekuju da budemo pravi, mi prvi, uvjeren sam da ćemo biti spremni – istaknuo je Ivan Rakitić.

Marko Pjaca i Ivan Rakitić
1/11

Marko Pjaca u igru će ulaziti s klupe. Nakon teške ozljede, na teren se vratio ovog proljeća.

– Drago mi je da sam tu nakon tako teške ozljede iako sam bio na okupljanju u Americi. Naravno da se nadam minutama, bitno je kad dobijem priliku iskoristiti je i pomoći momčadi – rekao je Pjaca.

Podređen je momčadi, ali najvažniji je uspjeh reprezentacije.

– Mislim da su manje bitne neke naše osobne želje, bitan je uspjeh reprezentacije. Hoću li iskočiti ja ili netko drugi, naravno, bilo bi mi drago da to budem ja – dodao je Marko Pjaca.

 

Komentara 1

JT
Jedan_tamo
11:24 14.06.2018.

Naravno da nije gotovo ako prvu tekmu ne dobijemo, pa to je turnir i može da bude mnogo iznenađenja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije