Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Korak do cilja! Sjajna Rijeka pokazala ratobornim Škotima kako se igra nogomet

Korak do cilja! Sjajna Rijeka pokazala ratobornim Škotima kako se igra nogomet
Foto: Ian Rutherford/Press Association/PIXSELL
15.08.2019. u 22:34

Rijeka je s 2:0 obranila rujevičkih 2:0 protiv Aberdeena, osvetila se za traumatično ispadanje iz 2015. i izborila plasman u play-off Europske lige!

Škotski trener Dereck McInnes za ovu je prigodu odjenuo “balkansku narodnu nošnju” pa je prije utakmice slao poruke da glavni igrač i prvi strijelac Sam Cosgrove neće odigrati zbog ozljede tetive koljena. Naravno da se njegovo prezime ipak našlo u zapisniku. Cosgrove je istrčao i do 53. minute i izlaska s terena odigrao na rubu “kravljeg ludila”, kao uostalom i cijela momčad Aberdeena. Napaljeni Škoti, hrabreni živčanim povicima iz publike, nasrtali su u prvom poluvremenu kao bijesni na Bišćanove igrače, no oni su vrlo hladnokrvno kontrolirali situaciju.

U režiji Acostyja i Kvržića

U desetoj minuti – prvi šok za domaćina. Otetu loptu Acosty je vukao dobrih 50 metara, cijela polovina Aberdeena ostala je praktički nebranjena. Kad su ga sustigli škotski lovci, odigrao je povratnu za Kvržića koji je ubacio na peterac za natrčalog Lončara. Podmetnuta noga i Rijeka je povela. Već je u tom trenutku bilo jasno da će Aberdeen za prolaz trebati najmanje četiri pogotka, što bi i za jače sastave bila vrlo teška misija. A već deset minuta kasnije domaćin je platio pretjeranu agresivnost. Grubim nasrtajem na Capana Ojo je došao do drugog žutog kartona, austrijski sudac Lechner nije imao drugog izbora.

Desetak minuta kasnije dvoboj je praktički riješen. Još jednom je pobjegao Acosty i u idealnom trenutku proslijedio za Kvržića koji je cijelu Aberdeenovu obranu prebacio “svijećom”. Siguran realizator glavom bio je natrčali napadač Čolak. Bila je to školski odigrana kontra hrvatskog doprvaka koji je pokazao sasvim drukčije, ozbiljnije lice nego nekoliko dana ranije u prvenstvenom kolu protiv Gorice.

>>> Pogledajte što je nakon velike pobjede u Mađarskoj rekao Nenad Bjelica

Komentara 25

FR
freeshooter
21:55 15.08.2019.

Kakav hrvatski tjedan, kakav superioran nogomet naših klubova, bravo Rijeka, pozdrav iz plavog Zagreba!!!

Avatar mikioni
mikioni
20:56 15.08.2019.

toooo!!!!!

Avatar morski
morski
20:54 15.08.2019.

Ajmoooooooo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije