Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRĐENO JE

Objava s Poljuda: Mindaugas Nikoličius više nije sportski direktor Hajduka!

Split:  Mislav Karoglan predstavljen je kao novi trener Hajduka
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/2
26.05.2024.
u 12:19

- Niko od danas kreće u neke nove sportske i poslovne izazove, a mi mu još jednom zahvaljujemo na predanosti koju je iskazivao svakog dana te na svemu pozitivnom što je napravio za naš Klub - objavili su iz Hajduka

Mindaugas Nikoličius više nije sportski direktor Hajduka. Vijest o kojoj se dugo šuškalo ove je nedjelje dobila svoju službenu potvrdu. Priopćenje Hajduka prenosimo u cijelosti:

- Podsjetimo, Nikoličius je još 11. travnja podnio ostavku, međutim zbog interesa Kluba, odnosno zbog potrebe okončanja ranije započetih procesa, odlučio je u dogovoru s Upravom ostati na raspolaganju Hajduku. 

Na Poljud je stigao 4. siječnja 2021. godine iz Gorice koju je uveo u prvoligaško društvo te odradio jako dobar posao u slaganju igračkog kadra. Prihvatio je poziv Hajduka koji je u tom trenutku igrao jako lošu sezonu, prva momčad držala je peto mjesto prvenstvene tablice, s velikim bodovnim zaostatkom za četvrtim mjestom i jako malim šansama da izbori kvalifikacije za europska natjecanja. Ipak, izborom novog trenera i dovođenjem nekoliko bitnih pojačanja, Bijeli su te sezone uhvatili zaostatak za četvrtoplasiranom momčadi. 

Već u sljedećoj sezoni Hajduk osvaja prvi trofej nakon dugih devet godina pobijedivši Rijeku na Poljudu u finalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Isti uspjeh Bijeli su ponovili i u narednoj sezoni slavljem protiv Šibenika na Rujevici, što je prvi puta nakon 46 godina da je Hajduk osvojio dva uzastopna kupa. 

Pod njegovim vodstvom sportskog segmenta Hajduk je u tri i pol godine osvojio dva trofeja SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, dva puta je završio kao drugoplasirani, jednom kao trećeplasirani te u već spomenutoj prvoj sezoni kao četvrtoplasirani na prvenstvenoj tablici. Ukupno je na poziciji sportskog direktora ostvario 156 utakmica.

U mandatu Mindaugasa Nikoličiusa i predsjednika Lukše Jakobušića angažiran je niz jakih igračkih imena poput Lovre Kalinića, Marka Livaje, Danijela Subašića, Filipa Krovinovića, Jana Mlakara, Darija Melnjaka, Nikole Kalinića, Ivana Perišića, Filipa Uremovića, Josipa Brekala..., te je promoviran niz mladih igrača u seniorsku momčad poput Stipe Biuka, Marina Ljubičića, Luke Vuškovića, Borne Buljana, Karla Sentića, Dominika Prpića, Šimuna Hrgovića, Rokasa Pukštasa, Nike Sigura i brojnih drugih.

Split:  Mislav Karoglan predstavljen je kao novi trener Hajduka
1/4

- S obzirom na to da nakon tri i pol godine prestajem obnašati funkciju sportskog direktora HNK Hajduk, ovim putem želim se zahvaliti Upravi kluba, svim zaposlenicima kluba, svim trenerima i igračima, a posebno Torcidi kao i cijeloj Hajdučkoj navijačkoj zajednici na podršci koju su mi pružali tijekom cijelog mog mandata. Bila mi je velika čast biti dio ovog Kluba i što sam zajedno sa svojim suradnicima u sportskom segmentu uspio vratiti Hajduk tamo gdje i pripada, u vrh hrvatskog nogometa i ponovno među osvajače trofeja. Od srca želim Hajduku u budućnosti da postigne još veće i bolje sportske rezultate i uspjehe. Hajduk je dobio posebno mjesto u mom srcu i trajno ću ostati vezan za klub i vjeran navijač Hajduka gdje god bio. Hajduk živi vječno - ovim riječima se Mindaugas Nikoličius oprostio od Hajduka. 

Niko od danas kreće u neke nove sportske i poslovne izazove, a mi mu još jednom zahvaljujemo na predanosti koju je iskazivao svakog dana te na svemu pozitivnom što je napravio za naš Klub. Želimo mu puno sreće i uspjeha na privatnom i poslovnom planu - stoji u objavi Hajduka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije