Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A SAD - SVE ISPOČETKA

Trener Hajduka iskren na kraju sezone: 'Prerano smo upali u euforiju, to nas je koštalo...'

Lokomotiva i Hajduk sastali se u 36. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/7
25.05.2024.
u 22:08

- Imali smo uspona i padova. U drugom dijelu dogodio se rezultatski krah i izgledalo je katastrofično. U zadnjem dijelu smo se stabilizirali, dali priliku mladim igračima te dostojanstveno priveli sezonu kraju - rekao je Jure Ivanković

Nogometaši splitskog Hajduka u svom su posljednjem ovosezonskom nastupu svladali Lokomotivu sa 5:2 (2:0) na zagrebačkom stadionu u Kranjčevićevoj ulici. Oba pogotka za Splićane u prvom poluvremenu postigao je makedonski napadač Aleksandar Trajkovski u 18. i 38. minuti, uz pomoć domaćeg braniča Jona Mersinaja koji je u obje situacije skrenuo loptu ispred vratara Zvonimira Šubarića. Mersinaju je upisan autogol u 48. minuti, a strijelac četvrtog pogotka za Hajduk bio je Josip Brekalo u 50. minuti. Hajdukov branič Mateo Jurić-Petrašilo i vratar Borna Buljan zaslužni su za autogol kojim je Lokomotiva u 52. minuti smanjila na 1:4. Duje Čop je u 66. minuti sjajno izveo slobodan udarac za 2:4, a svojim trećim pogotkom Trajkovski je pogodio za 2:5.

- Dobro smo otvorili s dobrom energijom i stavom. Vidjelo se od samog starta da smo unutra, svi igrači. Moram naglasiti da smo krenuli s nikad mlađom momčadi ove sezone, jako mi je drago zbog njih. Malo sreće kod prva dva gola, a onda smo okrenuli u svom smjeru, pa se opustili kod dva gola Lokomotive i na kraju zabili još jedan gol te imali prilike za više. Malo atrakcije za kraj sezone – rekao je Jure Ivanković, trener Hajduka pa nastavio: 

Lokomotiva i Hajduk sastali se u 36. kolu SuperSport HNL-a
1/18

- Imali smo uspona i padova. U drugom dijelu dogodio se rezultatski krah i izgledalo je katastrofično. U zadnjem dijelu smo se stabilizirali, dali priliku mladim igračima te dostojanstveno priveli sezonu kraju. Najveća lekcija?  Prerano smo upali u euforiju, svi mi u klubu skupa s navijačima. Mislim da nas je to koštalo - zaključio je Ivanković.

Utakmicu u Kranjčevićevoj sudio je Osječanin Dario Bel, koji je u dogovoru s kapetanima obje momčadi skratio dodatak na kraju utakmice, nakon što su pripadnici Torcide uporabom pirotehničkih sredstava izazvali višeminutni prekid.

- Nismo jednostavno bili na željenoj razini. Bili smo na 60, 70 posto. Vjerujem da nismo posložili glave nakon Rudeša. Utakmica je bila jednosmjerna, ne mogu biti zadovoljan, dobili smo pet golova.Ostaje žal, bili smo dva kola prije kraja u borbi za Europu. Bez obzira da smo pobijedili Rudeš i Hajduk ne bi imali šanse. Ta udaljenost od Europe se prelomila u Osijeku protiv Osijeka, da smo tamo izvukli bod bilo bi sve bolje. Ne mogu svojim igračima ništa zamjeriti. Sezona je bila dugačka i naporna, a to se vidi na igračima koji su iznijeli sezonu. - rekao je Silvio Čabraja, trener Lokomotive.

Standings provided by Sofascore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije