Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE ZADOVOLJAN

Nurkić: U Bosni je teški cirkus. Sve je isto kao 1994. godine, samo ne bježimo od metaka

REUTERS
29.03.2023.
u 20:00

Najveća zvijezda BiH košarke poslala je oštre poruke prema sportskom sustavu u državi

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić za emisiju NBA Arena na kanalu Arena Sport govorio je o BiH reprezentaciji i nastupu na prošlom Eurobasketu, gdje su i pokraj dvije pobjede eliminirani u grupnoj fazi. Prvenstveno je pričao o sustavu uređenosti države te rekao da BiH, za razliku od država u regiji, nedostaje upravo tog.

- Svake godine isto, zadnjih 29 godina. Samo nismo bježali preko piste od metaka, kao oni 1994. godine. Ostalo je sve isto. To je ono što najviše nedostaje nama – da imamo sustav kao sve zemlje u regiji. Izaberite zastavu koju god želite, samo nam dajte da igramo, da predstavljamo sve građane, ja nemam problem, nikada nisam ni imao. Dajte nam sustav koji će na državnom nivou sve sportaše podržati, kolektivni ili individualni, svejedno je - rekla je NBA zvijezda. 

- Iskreno, najvažnije mi je bilo kako ćemo izgledati. Nemojmo biti boksačka vreća u sportskom žargonu. Provodio sam vrijeme sa suigračima, objašnjavao im da je najvažnije kako igramo zajedno. Danas je tako – ako imaš fiziku, možeš igrati sa svima. Izbornik je došao dva tjedna prije prve utakmice i ne možete očekivati ​​uspjeh, ma koliko biste željeli da to ne utječe. Mislim da znate dovoljno o sportu da vidite da je to cirkus - prisjetio se Nurkić nastupa na Eurobasketu

'Bosanska zvijer' danas igra za Portland, a u karijeri je nastupao za Cedevitu, Zadar i Denver. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije