Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASLJEDNIK TRAMEZZANIJA

Novi trener poručio: Želim Hajduk opet učiniti velikim, na ponos ljudi

29.05.2021.
u 09:00

"Jako sam sretan što sam stigao u ovaj grad i državu, gdje su navijači posebni zbog svoje strasti i bilo je nemoguće reći ne. Lagano se mogu adaptirati, takva sam osoba i htio bih ostati do kraja ugovora"

Nedugo nakon što je sporazumnim raskidom ugovora završila suradnja Hajduka i stratega Paola Tramezzanija, splitski prvoligaš u svojim je prostorijama predstavio novog stratega. Riječ je o 42-godišnjem švedskom stručnjaku Jensu Gustafssonu koji je s Hajdukom potpisao dvogodišnji ugovor, službeno je potvrđeno.

Gustafsson je posljednje četiri i pol godine vodio švedski Norrköping. U svojih 166 utakmica upisao je 91 pobjedu, 38 neriješenih rezultata i 37 poraza. Dakle, u prosjeku je osvajao 1,87 bodova. Za vrijeme svojeg mandata u klubu Gustafsson je po jednom osvojio drugo, treće i peto mjesto te je dva puta bio šesti. Prije toga je vodio Halmstads, švedsku U-21 reprezentaciju te je bio pomoćnik u AIK-u iz Stockholma.

– Jako sam sretan što sam stigao u ovaj grad i državu, gdje su navijači posebni zbog svoje strasti i bilo je nemoguće reći ne. Lagano se mogu adaptirati, takva sam osoba i htio bih ostati do kraja ugovora. Želim Hajduk opet učiniti velikim, da ljudi budu ponosni na Hajduk svaki dan – rekao je Šveđanin čiji stručni stožer još uvijek nije definiran, ili pak samo nije službeno objavljen.

Na predstavljanju su bili prisutni i predsjednik Lukša Jakobušić te sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

– Bilo je potrebno ispuniti mnoge kriterije za trenera, trebalo je imati znanje i biti iskren. Vjerujemo da je to ono što Hajdukov trener mora imati, a potom i razvoj mladih igrača što Jens radi odlično. Radni standard nam je također bio iznimno bitan. Tražili smo i trenera koji dugo ostaje u klubu, a on je takav i možemo se osloniti na njega – rekao je Nikoličius te obrazložio zašto Tramezzani više nije strateg:

– Dugoročno Hajduk mora igrati napadački, u to nema sumnje. To je naš mentalitet, to je hajdučka igra.

Ciljeve za iduću sezonu posve jasno je definirao predsjednik Jakobušić.

– Nadam se da se više nikada nećemo boriti za četvrto mjesto. Trebaju nam dvije Europe da se stabiliziramo. Želimo grupnu fazu europskih natjecanja i želimo se boriti za naslove.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar horuk
horuk
10:05 29.05.2021.

Otjeraj legionare, primi domace nogometase, otjeraj Rankovce svastikase, otjeraj NH i uspjeh je garantiran. Hajduk bi bio najpopularniji domaci klub sa mnogo vise uspjeha. Ali dok dileri zajedno sa orjunom vladaju nista od uspjeha a kamo li dase dobije kojii bod na simpaticnosti.

GO
Gorskivuk5
12:36 29.05.2021.

Orjunaši, drogeraši, mafijaši vode politiku hajduka.

DS
ds
14:12 29.05.2021.

Jadnice,nisi svijestan u sto si se uvalio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije