Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISKRENE RIJEČI

Predsjednik Hajduka o smjeni Tramezzanija: 'Ne bismo mijenjali da je dobro...'

Split: Predstavljen novi predsjednik Hajduka, Lukša Jakobušić
Ivo Cagalj/PIXSELL
28.05.2021.
u 15:54

Novi trener se također obratio javnosti i izjavio da je sretan što dobiva takvu čast, voditi Hajduk.

Hajduk je predstavio novog trenera Jensa Gustafssona, a predsjednik Lukša Jakobušić objasnio je sve detalje dviju odluka koje su splitsku momčad postavile u prvi plan posljednja dva dana.

- Tražili smo iskrenu osobu, sa znanjem, s osobinama koje trener Hajduka mora imati. U zadnjem klubu Norrköpingu, to nije samo moje mišljenje, odličan posao s mladim igračima, zadržao se dugo, četiri i pol godine, a u Halmstadsu tri i pol. To pokazuje da se na njega možete osloniti. Hajduk donosi još veći pritisak, a i treba napadačku igru, hajdučku igru na duge staze - izjavio je, a nadovezao se i novi trener:

- Jako sam sretan što sam stigao u ovaj grad i državu, gdje su navijači posebni. Bilo je nemoguće reći ne. Lagano se mogu adaptirati, takva sam osoba i htio bih ostati do kraja ugovora. Želim Hajduk opet učiniti velikim, da ljudi budu ponosni na Hajduk svaki dan.

Potom je Jakobušić objasnio što se očekuje u novoj sezoni, ali i kako se odvio rastanak s bivšim trener Paolom Tramezzanijem.

- S trenerom smo se razišli sporazumno, na gospodski način. Ne bavimo se populizmom i činjenica je da mi ovdje imamo najviše informacija i na temelju njih donosimo odluke. Tako smo donijeli i ovu i za nju ćemo i odgovarati. Mijenjamo kad je dobro, to je percepcija. Ja mislim da nije.

A ciljevi za iduću sezonu?

- Plasirali smo se u Europu, ali ništa nismo dobili, izazovi su isti. Pokazali smo stabilnost u vođenju kluba i da možemo. Moramo pomiriti razvijanje mladih igrača, da imamo stupove kao što su Kalinić i Livaja. To se čini nemogućim, ali nastojat ćemo - kazao je i dodao za kraj:

- Nadam se da se više nikad nećemo boriti za četvrto mesto. Trebaju nam dvije Europe da se stabiliziramo. Želimo grupnu fazu europskih natjecanja, boriti se za naslove. Bolje je postaviti veći cilj i neostvariti ga nego manji i ispuniti ga.

Komentara 12

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
16:59 28.05.2021.

Neće ni ovaj dugo.

SS
sokac sa drave
16:49 28.05.2021.

Tako je,treneru noga nije osvojio prvo mjesto.Mi hocemo samo prvo mjesto toliko smo penala dobili i opet nismo prvi.

RO
roland
16:07 28.05.2021.

Hajdukovac sam od rođenja, ali ova priča; pokušaj -pogreška, 58 trenera u 21.stoljeću???? Nije li to malo previše?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije