Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oglasio se i Müller

Veličine ustale zbog Kovača, na upravu Bayerna sručila se lavina kritika

Niko Kovač
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
23.05.2019.
u 13:15

– Kovač je morao voditi teške bitke izvan travnjaka, tako nečemu još nisam svjedočio u životu – kazao je Thomas Müller

Niko Kovač iz dana u dan uživa sve veću podršku brojnih uglednih kolega. Neshvatljiva i nekorektna igra Bayernove uprave opasno je počela brojnima ići na živce, pa tako javnost, a zasigurno i sam hrvatski trener, jedva čekaju da se po svršetku finala njemačkog kupa Uli Hoeneß, Karl-Heinz Rummenigge i Hasan Salihamidžić napokon odrede.

Predsjednik, izvršni predsjednik i sportski direktor predugo već dopuštaju da se u medijima žonglira s Kovačevim imenom, a najgori dio priče kaže da su Niku ostavili na vjetrometini kada mu javna podrška najviše trebala, uoči ključnih utakmica za naslov prvaka države.

Međutim, nekadašnji hrvatski izbornik uspio je izgurati do kraja, zasluženo staviti ruke na trofej, a sada je i izabrao i vrlo mudru taktiku te pustio druge da govore.

A progovorio je jedan od najutjecajnijih igrača svlačionice, glavom i bradom Thomas Müller, koji je kazao da mu je neshvatljivo da se uopće raspravlja o Kovačevoj sudbini.

– Ova sezona vjerojatno je bila najturbulentnija otkako sam profesionalac. Ali unatoč svim situacijama koje su okruživale Bayern, čini mi se da smo izašli na pravi put i naravno da dio zasluga za to pripada Kovaču. Znate, Kovač je morao voditi teške bitke izvan travnjaka, tako nečemu još nisam svjedočio u životu – kazao je Müller, pa dodao da hrvatski trener i njegovi igrači nemaju problema u komunikaciji kao što su svojedobno mediji navodili.

Kovačevu stranu očekivano je zauzeo i njegov blizak prijatelj Fredi Bobić, čovjek koji je s Nikom nekad dijelio Herthinu svlačionicu, ali i stručnjak koji je kao sportski direktor Eintrachta Kovača postavio kao trenera, što je lani dovelo do osvajanja njemačkog kupa.

– Silno sam sretan zbog Nike što je uspio osvojiti naslov. Imao je vrlo tešku sezonu iza sebe, ali ponovo je dokazao da je žestok borac sposoban izgurati do kraja sve bitke po svome. Vjerujem da ga čeka budućnost u Bayernu, osobito ako osvoji dvostruku krunu – kazao je

Kao saveznik se oglasio i strateg Leipziga Ralf Rangnick, trener s kojim će se Niko nadmetati u subotu za njemački kup.

– Beskrajno je nekorektno dopuštati da se tako nagađa o Kovačevoj sudbini. Govorimo o čovjeku koji bio izuzetno uspješan kao trener Eintrachta, te koji sada, već u svojoj prvoj sezoni na klupi Bayerna, ima prigodu uzeti dvostruki naslov  – istaknuo je Rangnick.

S time se složila i njemačka legenda čija se riječ uvijek sluša, Oliver Kahn, koji će u 2021. godine preuzeti ulogu izvršnog predsjednika nakon što se Rummenigge povuče.

– Ne možemo govoriti o lošem rezultatu ako Bayern u subotu osvoji još i njemački kup. A uza sve to treba uzeti u obzir i da je Kovač preuzeo Bayern u nezavidnoj situaciji, u vrijeme kada su se odvijale važne promjene u svlačionici.

Komentara 33

Avatar pendreck
pendreck
14:08 23.05.2019.

...iz iskustva opcenito (ne samo mojeg) kad si Hrvat negdje primjerice u Njemackoj moras bit bar 300% bolji od njemca, i bar 150 % bolji od engleza, francuza , spanjolca ili talijana da bi te priznali da si isti kaoo oni i imao isti pristup.....

Avatar comparator
comparator
14:16 23.05.2019.

Kovača su doveli jer je imao rezultat i bili u panici ali su mislili kako če s sebe skinuti odgovornost ako Bayern ne uspije osvojiti prvenstvo . Nikom ih je iznenadio i poslagao kockice s prvim bijelim poljem i toto ih boli . Niko je samo trebao poslužiti kao alibi što klub ne ulaže u igrače ..

ER
EroK
17:20 23.05.2019.

Bravo Niko Majstore! Ostani kovač svoje sreće!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije