Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČEKIVANO

Nogometašice SAD-a i Kanade izborile nastup na Olimpijskim igrama

Nogometašice
Reuters/PIXSELL
20.02.2016.
u 10:40

Na olimpijskom turniru u Rio de Janeiru sudjelovat će 12 ženskih reprezentacija, a dosad je poznato devet ekipa

Nogometašice SAD-a i Kanade probile su se do finala olimpijskog kvalifikacijskog turnira za područje Sjeverne i Srednje Amerike (CONCACAF) te time izborile nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Nakon što su obje reprezentacije uvjerljivo osvojile prvo mjesto u grupnoj fazi natjecanja, u polufinalnim dvobojima odigranim u Houstonu, u noći s petka na subotu, Amerikanke su s 5-0 svladale reprezentaciju Trinidada i Tobaga, a Kanađanke s 3-1 nadigrale Kostariku.

Finalni dvoboj na rasporedu je u nedjelju, 21. veljače (23 sata), na stadionu BBVA Compass u Houstonu.

Na olimpijskom turniru u Rio de Janeiru sudjelovat će 12 ženskih reprezentacija, a dosad je poznato devet ekipa: Brazil kao domaćin, Kolumbija (doprvakinje Južne Amerike), Francuska i Njemačke (najbolje europske reprezentacije sa SP-a 2015.), Južnoafrička Republika i Zimbabve (Afričke kvalifikacije), Novi Zeland (Oceanijske kvalifikacije) te SAD i Kanada.

Tri upražnjena mjesta popunit će dvije najbolje reprezentacije iz Azijskih kvalifikacija kojima je od 29. veljače do 9. ožujka domaćin Japan te pobjednik Europskog kvalifikacijskog turnira koji će od 2. do 9. ožujka biti održan u Nizozemskoj, a na kojem će uz domaću reprezentaciju nastupiti Norveška, Švedska i Švicarska.

>> Zlatom se okitile američke nogometašice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije