Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRKO FILIPOVIĆ:

Noć prije borbe nisam oka sklopio pa su me morali
 polijevati hladnom vodom

Mirko Filipović
Foto: Fight Site
25.08.2014.
u 09:30

– Veliko mi je zadovoljstvo boriti se pred japanskom publikom i osjetiti miris starog Pridea, organizacije u kojoj sam postigao najveće uspjehe u slobodnoj borbi.

Tri tjedna prije 40. rođendana, Cro Cop je još jednom kapitalizirao golemo borilačko iskustvo. U 74. profesionalnom okršaju u karijeri, 43. u slobodnoj borbi, do pobjede nad Japancem Ishiijem došao je lukavstvom i snalažljivošću.

– Premda je bilo planirano da ne koristim niske nožne udarce, ipak sam izveo jedan i suparnik mi je uhvatio nogu i srušio me. No, u parteru sam se osjećao komforno jer sam u pripremama za tu borbu imao sjajne suvježbače kao što su Sakara, Spahović i Milinković.

U tim je teškim trenucima Mirko u tokijskoj dvorani imao podršku i hrvatskih navijača.

Petnaestak naših navijača

– Među njih petnaestak bili su djelatnici našeg veleposlanstva, neki naši liječnici na specijalizaciji te neki momci koji rade u Japanu, ali ne znam čime se bave.

Od Ishiija, više ga je uzdrmala vremenska razlika.

– Nikad me tako vremenska razlika od sedam sati nije pogodila. U tri dana boravka u Japanu prije borbe spavao sam možda samo 10 sati, a noć uoči borbe oka nisam sklopio. Zbog toga su me na dan borbe polijevali hladnom vodom da se razbudim.

Kada su ga već polijevali vodom, je li možda iskoristio prigodu pa da nekoga izazove kao što to čine poznati diljem svijeta.

– Ne vidim u čemu je smisao da se netko polijeva hladnom vodom. Zaista ne razumijem kako će to nekome bolesnom pomoći. Umjesto da se polijevaju, bolje bi bilo da svi uplate konkretan novac na konkretan račun.

Inače, borba s Ishiijem završena je u drugoj rundi liječničkim prekidom zbog posjekline na čelu iz koje krv nije prestajala teći.

– Pogodio sam ga udarcem laktom koji sam pripremao za ovu borbu i koji sam pokušao plasirati i u stojećem stavu, ali mu je završio na rukama. No, ja bih u toj borbi pobijedio i da nije prekinuta, on bi do kraja druge runde išao na glavu. Bilo bi bolje da je “zaspao”, no i ovo je pobjeda. Nije ovo prva borba koja je tako završena.

Osjetilo se da je Mirko uživao u 53. borbi na japanskom tlu.

Miris starog Pridea

– Veliko mi je zadovoljstvo boriti se pred japanskom publikom i osjetiti miris starog Pridea, organizacije u kojoj sam postigao najveće uspjehe u slobodnoj borbi.

Već na Staru godinu Cro Cop ima priliku i za 30. pobjedu u slobodnoj borbi.

– Ne vjerujem da ću se boriti prije sljedeće Inokijeve priredbe, a tada bih se opet trebao namjeriti na Ishiija. On i njegovi ljudi tražili su odmah uzvrat, već za Staru godinu, i mislim da je fer i sportski da pristanem.

A što nakon te borbe?

– Tada ću podvući crtu i vidjeti što dalje.

A mi nekako vjerujemo da će se i dalje boriti. Ne tako davno je rekao:

– Ne znam što bih drugo radio u životu pa želim da mi karijera traje što dulje. Ne želim se baviti nekakvim biznisom i biti pod stresom.

>> Cro Cop: Osjećam se posebno, kao u vrijeme starog Pridea!

Komentara 4

LU
lukateli1
09:56 25.08.2014.

Bravo Mirkec! Napokon da neko kaze jednu pametnu u vezi sa poljevanjem! Gdje ste vi svi poznati da uplatite lovu? Nigdje vas nema! kao, polijete se, radite sebi reklamu, a ne potrosite kunu! gamad! Svi koji ste se polili, a niste nista uplatili!

MA
majeltomoguce
13:13 25.08.2014.

Promijenio sam mišljenje o Mirku nakon što sam vidio njegovu izjavu prije leta za Japan. Bio je sretan kako malo dijete! Inače pljujem po Mirku jer smatram da je trebao završiti MMA karijeru prije par godina ... ali eto izgleda da stvarno uživa u tome, pa sve najbolje. Iako ne znam zašto ne bi razmišljao o poslu trenera, tu isto ostaje u svemu tome, treniraš, a imaš i adrenalin kada ti učenik ide u ring.

Avatar Veljko_Veseljko
Veljko_Veseljko
13:55 25.08.2014.

Penzija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije