Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORILA TOKIO

Na ponos Hrvatske: Nikolina je naša prva boksačica na Olimpijskim igrama!

Zagreb: Međunarodni turnir u boksu Grand Prix Zagreb 2020., finale, žene 61kg-54kg
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
07.06.2021.
u 19:05

U četvrtfinalu nije mogla iznenaditi vrhunsku Talijanku Irmu Teste, a već u ponedjeljak u popodnevnom programu (iza 14 sati) imala je najvažniji meč u životu, protiv Turkinje Aycan Guldagi

Naša boksačka prvakinja u kategoriji do 57 kg Nikolina Ćaćić kroz repesaž olimpijskih kvalifikacija u Parizu izborila je plasman na Olimpijske igre u Tokiju i  tako postala prva boksačica iz Hrvatske kojoj je to pošlo za rukom! 

U četvrtfinalu nije mogla iznenaditi vrhunsku Talijanku Irmu Teste, a već u ponedjeljak u popodnevnom programu (iza 14 sati) imala je najvažniji meč u životu, protiv Turkinje Aycan Guldagi. U dramatičnom je meču pobijedila podijeljenom odlukom sudaca 3:2. 

Izvjestio je o tome i HBS na svojim društvenim mrežama.

"Nikolina hrvatska kraljica!!! Nikolina Ćaćić (20) prva je hrvatska boksačica u povijesti na Olimpijskim igrama!!! Mlada Zagrepčanka u teškom, dramatičnom meču pobijedila je Turkinju  Aycan Guldagi u kategoriji 57 kg podijeljenom odlukom sudaca 3:2!!! Kakva drama, kakav meč je izvukla hrabra lavica Nikolina! Sve čestitke Nikolini i treneru Franji Kristiću! Uz olimpijca Luku Plantića imamo i prvu hrvatsku olimpijku Nikolinu Ćaćić!!!", napisali su.

Nikolina Ćaćić, 20-godišnja Zagrepčanka koja je europska i svjetska viceprvakinja u mlađim seniorkama, vrlo dobro je odradila i meč protiv Irme Teste, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu, jer je Talijanka svojom klasom i sa bitno više seniorskih mečeva u karijeri riješila sve tri runde u svoju korist.

 

Komentara 3

BR
Breoxs
22:50 07.06.2021.

Nikolina Ćaćić na Olimpijskim igrama. Nika čuo, no eto je u Tokiyu. A Marko Milun i Filip Hrgović od 2018.godine najavljuju neki kvalifikacijski meč! Na kraju, niti je bilo meča, niti su otišli na Olimpijske igre. Milun i Hrgović će iz Dubrave i Sesveta gledati Nikolinu kako se bori naOI. Život piše romane!

Avatar Markus_Krez
Markus_Krez
19:49 07.06.2021.

"Žene" i "boks": CAR Degol aftum infitum sanctum averti Dioklecijan

DU
Deleted user
19:35 07.06.2021.

Čestitam na uspjehu. No ipak mi nije drago vidjeti žene ,koje su ljepši i nježniji spol , kako se tuku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije