Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA PRIČA KICKERA

Nijemci se poklonili Mandži: Samo s takvim igračima možete osvajati trofeje

Mario Mandžukić
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
24.03.2014.
u 16:32

- On je nevjerojatni jarac. Njegovi mogućnosti su nevjerojatne. Radi za momčad i zaslužuje najveći respekt od svih igrača i trenera - rekao je Dieter Hoeness.

Iako proteklog vikenda nije bio strijelac za Bayern, hrvatski napadač Mario Mandžukić glavna je priča njemačkog dvotjednika Kickera. Tema je upornost našeg napadača koji je sa 17 golova najbolji strijelac Bundeslige. Odgovor je novinar pronašao u teškom djetinjstvu.

- Razlozi takve požrtvovnosti na svakom treningu i u svakoj utakmici dolaze iz njegovog djetinjstva. Rat 1992. godine je jako pogodio njegov Slavonski Brod, pa se Mandžukić s obitelji preselio u Ditzingen, 15 kilometara udaljen od Stuttgarta. Tu je njegov otac Mato dobio posao, a Mario je tu napravio svoje prve nogometne korake. Kao junior je uvijek htio igrati nogomet, ali je bio iznimno mršav i slab za "velike dečke". No on je bio klasični napadač, brz, borben i imao je nevjerojatan borbeni duh od malih nogu. Čak je i kao mali na travnjaku govorio golovima i djelima, a ne riječima - piše Kicker.

O Mandžukiću je za njemačko dvotjednik progovorio i bivši trener u Bayernu Jupp Heynckes koji je bavarski klub prošle godine odveo do trostruke krune.

- Pitao sam ga da li želi trostruki naslov s klubom ili titulu najboljeg strijelca Bundeslige. Odgovorio mi je da prihvaća svaku moju odluku i da smatra da će svaka biti ispravna. Mario je završio kao četvrti strijelac Bundeslige, ali je zato uzeo sva tri naslov u svojoj prvoj sezoni u klubu. Uzeo je sve. Samo s takvim igračima možete osvajati trofeje. Mandžukić je dobar dečko - rekao je Heynckes, a riječi hvale imao je bivši sportski direktor Wolfsburga Dieter Hoeness, kluba iz kojeg je naš napadač otišao u Bayern.

- On je nevjerojatni jarac. Njegovi mogućnosti su nevjerojatne. Radi za momčad i zaslužuje najveći respekt od svih igrača i trenera. Mario je rezerviran i zato me boli kada ne igra svaku utakmicu, jer to u potpunosti zaslužuje - govori Hoeness.

>> Rummenigge: Svjesni smo da puno klubova želi Mandžukića

Komentara 10

Avatar džonson
džonson
18:56 24.03.2014.

većinom se brzo vidi tko je kakav igrač i što god sam komentirao po forumima manje više je bilo tako. ali za mandžu na temelju svega što je pokazivao u dinamu nisam mislio da će biti više od osrednjega igrača. međutim čovjek je došao do samoga vrha, pitanje je je li ijedan hrvatski igrač zadnjih dvadesetak godina toliko napravio u klupskom nogometu. fascinira me da je uza sve golove koje stalno trpa toliko koristan na cijelom terenu, to je stvarno nevjerojatno. volio bih da ostane u bayernu, to je trenutno vjerojatno najjači klub, a on je najbolji strijelac. sam vrh, čestitam care!

CA
carpediem
22:03 24.03.2014.

Razlika Mandzkic - Lewandovski Mandzo ne igra svaku utakmicu 90 min. Lewandovski igra Mandzo ne puca Penale. Lewandovski puca Penale Mandzo pomaze na centru i u obrani. Lewandovski ceka u napadu Dakle u Bayernu mora napadac stvarno biti vrhunsli igraigra da bi mogao se boriti za najboljeg strijelca u Njemackoj ligi. Bayern taktika ni je zavrsna na napadacu. BVB taktika je do 90 % zavrsna na napadacu. Pitam se da li ce Lewandovski shvatiti Guardiolinu taktiku ili ce proci kao Ibrahimovic.

HR
hrvatin
17:57 24.03.2014.

U igri glavom je najbolji na svijetu,a spada medju tri najbolja napadaca na svijetu.Legenda.Smijesno je da su Nijemci prije par dana izjavili da modric vrijedi 40 mil eura a manduzkic 23.To je smijurija,mandzukic je svjetska klasa a modric samo prosjecan klupski igrac koji nikada u zivotu nije odlucio utakmicu,osim onog gola koji je dao manchesteru.Taj gol ga je i zadrzao u realu,ali vidjeli smo jucer da je bio na travnjaku medju onim zvijezdama izgubljen kao u zemlji cudesa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije