Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRE PARTIJE

Nijemci pohvalili Šimunića, Olića i Rakitića

Ivan Rakitić
Reuters
29.03.2010.
u 13:37

Većina hrvatskih nogometaša odigrala je vrlo dobro svoje uloge u 28. bundesligaškom kolu, ocijenio je njemački Kicker.

U rasponu ocjena od najbolje jedinice do najslabije šestice, kvalitetnim se predstavama može pohvaliti nekolicina Hrvata od kojih svakako treba istaknuti Josipa Šimunića, Ivicu Olića i Ivana Rakitića koji su vrednovani visokim ocjenama 2.5.

Šimunić je i proglašen igračem utakmice u remiju Hoffenheima i Freiburga (1:1) nakon što je u 80. minuti postigao gol, a susret završio u punoj minutaži i sa žutim kartonom. Njegova je ocjena daleko najbolja u Hoffenheimovoj momčadi, a Kicker svoj izbor za igrača utakmice obrazlaže riječima kako je hrvatski nogometni reprezentativac bio jedan od rijetkih koji su se suprotstavili porazu te da je postigao pogodak koji nitko nije očekivao.

Podsjetimo da je Šimunić u nedjelju postigao prvijenac za Hoffenheim, a ukupno četvrti svoj bundesligaški pogodak. U istoj je utakmici ocjenu 5 zaradio Boris Vukčević koji je na travnjak ušao početkom drugoga dijela zamijenivši krajnje indisponiranog Vedada Ibiševića (6). Sejad Salihović ocijenjen je s 4.5, a nekadašnji mladi hrvatski reprezentativac Mensur Mujdža trojkom u redovima Freiburga, čime se ugurao među najbolje pojedince gostujućeg sastava.

Ocjenom 2.5 vrednovana je i igra Ivana Rakitića čiji je Schalke uz dva gola Kevina Kuranyija (1) svladao Bayer 2:0 u Leverkusenu i zasjeo na prvo mjesto ljestvice. Rakitić je u kompletnoj minutaži zaradio žuti karton.

Da je Bayernov trener Louis van Gaal povukao krivi potez tijekom poluvremena dokazuju ocjene Kickera. Nizozemac je nakon prvoga dijela igre iz igre izvadio Ivicu Olića i Danijela Pranjića, a minhenska je momčad nakon uvodne prednosti poražena 2:1 na svojoj Allianz Areni. Olić je bio strijelac jedinog gola za Bavarce u čijim je redovima bio najbolje ocijenjeni igrač (2.5). Njegova zamjena Robben zaslužio je četvorku. Asistent pri Olićevom pogotku bio je Danijel Pranjić koji se također morao zadovoljiti s uvodnih 45 minuta utakmice. Zaslužio je u njima ocjenu tri, prvu sljedeću do Olićeva učinka. Teren je napustio u korist Riberyjeva ulaska, no francuski veznjak nije impresionirao (4.5).

U utakmici u kojoj HSV nije uputio niti jedan udarac u vrata Borussije iz Mönchengladbacha (slavlje domaćina 1-0) Mladen Petrić uklopio se u sivilo momčad (ocjena 5).

Spomenimo i da su dva pogotka Edina Džeke donijela pobjedu Wolfsburgu na gostovanju kod Mainza (bilo je 2-0). BiH napadač zavrijedio je za angažman i preciznost ocjenu 2, a njegov sunarodnjak Zvjezdan Misimović (izašao uz žuti karton u 92. minuti) 3.5.

Komentara 1

OB
-obrisani-
15:07 30.03.2010.

Njemci cijene te Hrvatske igrače i u crtanim filmovima oni nastupaju u humorističnome serijalu Potencijalni ajbolji igrači na nadolazečom World Cupu 2010...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije