Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMAĆINI OPTIMISTIČNI

Nijemci: Skupina s Hrvatskom prava je nogometna poslastica. Gledamo drugo finale Lige nacija

Rotterdam: Susret Hrvatske i Španjolske u finalu Lige nacija
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
02.12.2023.
u 20:12

"Ukoliko u nadolazećim mjesecima poradimo na nekoliko stvari, odigrat ćemo dobro Europsko prvenstvo. Prva utakmica uvijek sa sobom nosi pritisak", rekao je Rudi Voller čija reprezentacija ima nešto lakši posao od Hrvatske. Nijemci će se suočiti sa Škotskom, Mađarskom i Švicarskom

Žavršio je ždrijeb za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine. Ceremonijom u Hamburgu odlučen je sastav šest skupina u početnoj fazi velikog natjecanja. Hrvatsku je sreća odvela u izazovnu skupinu B koju će dijeliti sa Španjolskom, Italijom i Albanijom.

O skupini su se raspisali i mediji domaćina Njemačke. Bild ju je nazvao pravom "poslasticom". Doista, izgledno je da će ovo biti jedna od dvije najzanimljivije skupine obzirom da je Hrvatska trećeplasirana reprezentacija svjetskog prvenstva i drugoplasirana Lige nacija. Španjolci su pobijedili u Ligi nacija, a Talijani brane naslov prvaka Europe.

GALERIJA Hrvatska upala u tešku skupinu! Na put će 'vatrenima' stati Španjolci, Talijani i Albanci

Rotterdam: Susret Hrvatske i Španjolske u finalu Lige nacija
1/8

Druga od posebnog interesa je i ona koju domaćini nazivaju "skupinom smrti", to jest skupina D. U njoj će se suočiti izrazito dominantna Francuska i Nizozemska preko koje je Hrvatska ušla u finale Lige nacija. Osim toga pridružila im se Austrija, a u nju će ući i jedan pobjednik play-offa (Poljska - Estonija v. Wales - Finska).

VEZANI ČLANCI:

Reprezentacija domaćina pronašla je svoje mjesto u skupini A, zajedno sa Škotskom, Mađarskom i Švicarskom. Otvorit će natjecanje 14. lipnja u utakmici protiv Škotske, a pet dana poslije susreću se s Mađarskom. Posljednja je na redu Švicarska, 23. lipnja. Svakako nije najgora skupina koju su mogli dobiti, a optimističan je i direktor reprezentacije Rudi Voller .

Mislite li da Hrvatska može proći skupinu na Euru?

"Optimističan sam. Ukoliko u nadolazećim mjesecima poradimo na nekoliko stvari, odigrat ćemo dobro Europsko prvenstvo. Prva utakmica uvijek sa sobom nosi pritisak. Zasigurno i dalje imamo problema, ali samo siguran da će ih izbornik Julian Nagelsmann riješiti", zaključio je Voller.

"U skupini B gledat ćemo drugo izdanje finala Lige nacija između Španjolske i Hrvatske, a pridružili su im se i aktualni prvaci Europe, Talijani. U skupini C ćemo gledati reprizu polufinala Eura 2021. između Engleske i Danske", piše Spiegel Sport. 

VIDEO Modrićev suigrač: 'Najviše mi je on pomogao. Sad je on malo tužan pa mu pružam potrebnu podršku'

Komentara 7

GO
Gof33
21:20 02.12.2023.

Lopta je okrugla teren je četvrtast. Okruglo mora u četverokutasto.

Avatar ZLO
ZLO
20:43 02.12.2023.

Kruha i igara ..

Avatar Tombstone
Tombstone
20:20 02.12.2023.

Kaj sad??? Idemo do kraja!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije