Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Početkom 2018.

Ngannou otpao, evo tko će najvjerojatnije biti sljedeći Miočićev protivnik!

Stipe Miočić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
28.09.2017.
u 12:36

U srijedu je i službeno najavljen dvoboj Overeem vs. Ngannou

Sve je izglednije da ćemo Stipu Miočića u idućoj obrani naslova UFC prvaka u teškoj diviziji gledati protiv UFC prvaka u poluteškoj kategoriji Daniela Cormiera. “Gdje ima dima, ima i vatre” – stara je, vrlo mudra poslovica. S obzirom da se posljednjih tjedana počelo ozbiljno šuškati upravo o ovom potencijalnom dvoboju, a u srijedu je i službeno najavljen dvoboj Overeem vs. Ngannou, UFC i nije imao previše izbora kada govorimo o idućem izazivaču američko-hrvatskog borca, piše Fight Site.

Potvrda da je Cormier vjerojatno sljedeći za Miočića je stigla i od strane poznatog i uvijek jako dobro obaviještenog MMA reportera Ariela Helwanija, koji je u srijedu, na svom Twitteru objavio:

“DC vs. Miočić je borba koja će se dogoditi početkom iduće godine. Zašto? DC, neokrunjeni HW prvak pokušava zaustaviti Miočića u rušenju rekorda. U Cainovu čast.”

Poznavajući način na koji UFC funkcionira posljednje dvije godine, a tu mislimo na potpuno ignoriranje stanja na rang ljestvicama kada govorimo o “match upovima” koji se slažu, ovaj meč ima jako puno smisla. Miočić i Cormier će zasigurno privući velik interes, mnogo veći od eventualnog novog meča Stipe i Overeema, ali i dvoboja Miočić vs. Ngannou. S ozlijeđenim Velasquezom, koji se neće vratiti prije sredine 2018. godine, UFC je prisiljen ili čekati ili sastaviti nešto upravo poput Miočić vs. Cormier.

Nemojmo zaborviti da je “DC” polovicu svoje karijere proveo upravo u teškoj kategoriji gdje je i stekao ime u onom legendarnom Strikeforceovom Grand Prixu. U UFC je odradio dva dvoboja u teškoj kategoriji, a svladao je Franka Mira (bivši UFC prvak) i Royja Nelsona. Izvan natjecanja, Cormier “natuče” i do 110 kilograma pa razlika u veličini dva borca ne bi trebao biti posebno bitan faktor. Cormier se definitivno može nositi s elitnim teškašima.

Govoreći o trenutačnoj situaciji u kojoj se Cormier našao nakon poraza od Jona Jonesa na UFC-u 214, gubitka pojasa, a onda i doping skandala i povratka pojasa, možda bi meč protiv Miočića za 38-godišnjaka u višoj kategoriji bio potez koji bi mu ekspresno vratio zasigurno izgubljenu karizmu. Meč protiv Stipe bi Cormiera maknuo od problema s Jonesom te bi mu omogućio priliku za iskupljenje zbog dva poraza u mečevima za titulu protiv svog velikog rivala.

Miočić bi u dvoboju protiv Cormiera pokušao srušiti rekord po uzastopnom broju obrana pojasa u UFC-ovoj teškoj kategoriji. Podsjećamo, “Vatrogasac” je do te mjere očistio HW diviziju da UFC ima problem ” s kim upariti najopasnijeg čovjeka na svijetu?”.

Čini se kako su uspjeli stići do rješenja koje će biti svima po volji. Stipi, jer će zaraditi velik novac od prodaje PPV-a, Cormieru, koji će u ovom meču naći novu motivaciju za nastavak karijere i naravno fanovima, koji će zasigurno radije vidjeti Miočića protiv DC-ja, nego novi meč protiv Werduma ili Overeema.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije