Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPUNA DOMINACIJA

Nezaustavljiva braća Sinković pomela konkurenciju, Hrvatska ima još jedno zlato!

29.07.2021.
u 05:42

Sinkovići su bili najveći hrvatski favoriti za zlato i opravdali su status favorita. Dečki su toliko dobri da bi neosvajanje zlata vjerojatno i sami smatrali neuspjehom, tečaj na kladionicama uoči natjecanja za njih je bio samo 1,03.

Hrvatski veslači braća Martin i Valent Sinković osvojili su novu medalju za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Tokiju. U finalu dvojca bez kormilara odveslali su 2000 metara ispred Rumunja i Danaca s vremenom 6:15.29. Time su obranili zlato iz Rio de Janeira i ukupno osvojili treću olimpijsku medalju.

Iako su rumunjski veslači djelovali opasno i potvrdili da mogu napasti, to nije bilo dovoljno da poremete planove najboljem dvojcu ovog sporta. U konačnici su zaostali sekundu i 29 stotinki, a treći Danci četiri sekunde i 59 stotinki.

 

Sinkovići su bili najveći hrvatski favoriti za zlato i opravdali su status favorita. Dečki su toliko dobri da bi neosvajanje zlata vjerojatno i sami smatrali neuspjehom, tečaj na kladionicama uoči natjecanja za njih je bio samo 1,03.

Foto: Reuters

S pojedinim posadama nisu se utrkivali od kolovoza 2019. kada je održano posljednje Svjetsko prvenstvo. Naime, zbog pandemije brojne posade izvan Europe nisu nastupile na natjecanjima koja su se održala u ovoj godini. No, to nije hrvatsku posadu spriječilo da konkurenciju ostavi iza sebe.

Nezaustavljivoj braći Sinković ovo su bile treće olimpijske igre u trećoj različitoj disciplini. U četvercu s Damirom Martinom i Davidom Šainom osvojili su srebro u Londonu, dok su u dvojcu na pariće u Riju osvojili zlatnu medalju.

Tri osvojene medalje i još jedna sigurna

Podsjećamo, ovo je Hrvatskoj treća osvojena medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju i drugo zlato. Prva dva odličja stigla su u tekvondou, Matea Jelić bila je zlatna, a Toni Kanaet brončani

Sigurnu medalju, a možda i dvije imamo i u konkurenciji muških parova u tenisu. Parovi Nikola Mektić/Mate Pavić i Ivan Dodig/Marin Čilić stigli su do polufinala. Mektića i Pavića u polufinalu čekaju Amerikanci Austin Krajicek i Tennys Sandgren. Čilić i Dodig u polufinalu igraju s novozelandskim parom Michael Venus-Marcus Daniel. U najgorem slučaju, da oba naša para izgube u polufinalu, Hrvatska će imati broncu. U najboljem slučaju, Hrvatska može osvojiti zlatnu i srebrnu medalju budući da se Mektić/Pavić i Čilić/Dodig mogu sastati tek u finalu.

>> Pogledajte: Zlatnu i brončanu medalju naši Matea i Toni proslavili su uz šampanjac i tortu!


 

Komentara 29

RE
RedTree
02:28 29.07.2021.

Bravo majstori, samo tako dalje! 🇭🇷🥇

TO
Tomi
03:20 29.07.2021.

Bravo

AN
AndrijaHebrang
03:41 29.07.2021.

Bravo momci! Tako je to kad se slože pamet, upornost i domoljublje! Iz osobnog iskustva znam da te veslanje nauči pobijediti samoga sebe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije