Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk

Ne bi nas spasio ni Bill Gates, ostali su nam samo navijači...

19.09.2017.
u 19:15

Sezona je tek počela, a bijeli praktički ispali iz borbe za naslov.

Kako sad bolno zvuči, nakon poraza Hajduka od Rijeke (0:2) transparent Torcide s početka utakmice – Zlatna prošlost... Doista, gdje su nestali oni dani slave kluba s Poljuda ili još ranije sa Starog placa.

Hajduk već desetljeće, a i malo više, gleda stalno u leđa Dinamu. Nekad bi bodovna razlika na kraju prvenstva bila zastrašujuća, kao primjerice 2015. kada je Dinamo osvojio naslov s 38 bodova više od Hajduka. Nekad bi razlika bila mala, kao 2009. (četiri boda) ili 2008. godine (šest bodova). Ono što je zanimljivo, Hajduk bi u svaku sezonu, unazad deset godina, krenuo s velikim ambicijama, ali vrlo brzo slijedilo je bolno prizemljenje.

Već deset godina nisu na vrhu

Ove je sezone Joan Carrillo u Europi dogurao do odigravanja za Ligu Uefe, a onda su stigla dva poraza zaredom, od Osijeka i Rijeke. I tako nakon 9. kola Hajduk za vodećim Dinamom već zaostaje golemih devet bodova, a tek je sredina rujna. U tih devet kola Hajduk je osvojio tek 16 bodova. Nije da je to najgori učinak u posljednjih deset godina. U sezoni 2009./10. osvojili su u prvih devet kola skromnih 12 bodova, a isti broj bodova osvojili su i u sezoni 2009./10. Ovo je treći najgori zaostatak Hajduka za vodećim klubom. Imali smo dvaput minus 13 bodova, u sezonama 2014./15. te 2009./10. Bilo je u proteklih deset godina i dobrih naznaka do sredine rujna. Primjerice, u sezoni 2013./14. Hajduk je u prvih devet utakmica osvojio 21 bod, bod više od Dinama. Ništa nije značilo jer je na kraju te sezone Dinamo bio prvak s 22 boda viška.

1/13

– To što smo u minusu devet bodova ne znači da smo se odrekli borbe za naslov. Dapače, vjerujem da ova momčad može puno bolje igrati i to ću vam dokazati. Nažalost, dogodilo se ono što se stalno događa u klubu poput Hajduka. U sezonu se krene s jednom momčadi, s jednom idejom, jednom vizijom, a onda se proda najbolji igrač ili jedan od najboljih i onda treba vremena da se ponovno sve posloži. Nikole Vlašića nema i s time se moramo pomiriti. Meni je drago da je dečko kojeg sam trenirao završio u tako jakoj ligi i tako jakom klubu – rekao je Carrillo.

Promjene za početak sezone

Nažalost, Hajduk kao i većina hrvatskih klubova, izuzevši Dinamo, prodaje najbolje igrače da bi se preživjela još jedna sezona. A prodaje ih baš nekako u ovo vrijeme, kada se krene u prvenstvo s velikim željama, a onda se ti igrači nikako ne mogu nadoknaditi.

Već smo se navikli, iz sezone u sezonu, da Hajduk nema momčad da uzme naslov. Hajduku će uvijek ostati samo navijači. Samo, i navijači imaju strpljenje. Što misle o trenutačnoj igri Hajduka, dokazali su brojni zvižduci.

– Eh, kada bi se našao nekakav bogataš pa da Hajduk barem dvije sezone igra u istom sastavu, onda bismo se imali čemu nadati. Opet, bojim se da ni Bill Gates ne može spasiti stvar – govorio je jedan navijač Hajduka, jutro poslije, na prvoj kavici u kafiću Treće poluvrijeme pokraj Starog placa.

Za podsjetnik, Hajduk su u samo nekoliko zadnjih sezona, i to u vrijeme kad bi prvenstvo već trajalo (kolovoz) ili u stanci između dva dijela (siječanj), napustili Čop, Andrijašević, L. Kalinić, Vukušić, Ibričić, Strinić, Balić, Vlašić.. Ustvari, recept je već godinama isti. Euforija na početku sezone, pa onda ispadanje iz Europe i prodaja najboljih igrača. Pa onda borba za treće mjesto...

Komentara 52

DO
domxerex
20:30 19.09.2017.

Eto to se dogodi kada se umješa ORJUNA preko udruge naš hajdu, naš split, naš grad i naša pička materina. Općenito to vrijedi kada se umiješa bilo kakva politika. U hajdukovom slučaju iskoritilo se Hajduk i torcidu (postala je banda ridikula, luftiguza, jebivjetara, vjetrogonja i narkomana) za niske i privatne ciljeve i sabotaže. Crtalo se kukaste križeve po travnjaku (ostavlja jaku sliku u sportskom i političkom svijetu), tuklo se suce koji su "krivo" sudili (to će pomoći da suci zavole hajduk), nosalo se majice protiv nekog lika (jako dobar motiv za buduće ulagače), vrijeđalo se crnce hukanjem i bacanjem banana (to sigurno pomaže u razvijanju slike o svijetskom klubu), zviždalo se Janici i još nekim javnim osobama (to će pomoći u privlaćenju državnog novca), pljuvalo se i vrijeđalo jednog od najvećih dioničara (to će naročito pomoći u privlaćenjau novih ulagača) Andabaka. O svinjarijama i makinacijama uprave bolje i da ne počinjem jer to bi roman u tri toma (tužba, samozavaravanje i presuda - smrt ili treća liga) za pravosuđe. Ukratko dok se neki likovi motaju oko "našeg Hajduka" navijačima i "torcidi" ostaje samo tiha patnja i izgredi. Kako se čini to bi moglo potrajati 10-20 godina jer "našem Hajduku" baš dobro ide. Torcida radi što žele a blagajna služi za privatne svrhe a naivna raja plaća i urla na stadionu. Zašto bi išta mjenjali, zbog tamo nekog NK Hajduka? Možeš misliti što je tim likovima stalo do Hajduka i Splita! Nisu oni naivna raja i stoka sitnog zuba.

KA
karlodrago
19:33 19.09.2017.

Hajduk može spasiti odmicanje od politike /SDP-a/,nabaviti pravog trenera i nekoliko dobrih igrača i rezultati su tu.

CR
crodux
20:33 19.09.2017.

ajmo svako još po 1911kn..hehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije