Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17.09.2017. u 18:54

Još će Hajduk pričekati pobjedu nad Rijekom. A za nju u 74. Jadranskom derbiju na Poljudu nije imao nikakve šanse. Momčad Matjaža Keka slavila je sa 2:0, a oba pogotka postigao je Brazilac Araujo dos Santos Heber. U najlošijem izdanju otkako je Joan Carrillo na klupi splitske momčadi, bijeli su produžili post kada su utakmice s Rijekom u pitanju.

Zadnji put Hajduk je slavio protiv Rijeke na Kantridi. Bilo je to 21. ožujka 2012. godine, a završilo je 3:0. Za Hajduk još gore zvuči podatak da su na Poljudu protiv Riječana slavili 7. kolovoza 2011. godine. Hajduk je tada vodio Krasimir Balakov, Rijeku Alen Horvat, Vukušić i Andrić zabili su za ‘bile’, Švrljuga je pogodio za Rijeku. Za Hajduk je tad branio Subašić, a igrala su i braća Sharbini, Kukoč, Inoha, Ruben Lima... Dakle, dvadeset utakmica bez poraza protiv Hajduka imaju Riječani.

Bez udarca u okvir

Hajduk je tako izgubio derbije protiv Dinama, Osijeka i Rijeke. Danas se vidjelo koliko je bijelima značio Nikola Vlašić u veznom redu. Može se Carrillo pravdati ozljedom Ante Ercega, odnosno Zorana Nižića. No, veći dio utakmice protiv Rijeke bio je negledljiv, posebno se to odnosi na prvo poluvrijeme. Bez udarca u okvir gola (!?). Jasno je stoga zašto ih je Torcida nagradila zvižducima. Prvi put ozbiljnije je zaprijetio Hugo Almeida, tek u 67. minuti.

Da se po jutru dan poznaje onda se utakmica između Hajduka i Rijeke ne bi ni igrala. Naime, ujutro u Splitu je pala tuča veličine loptice za stolni tenis. Uz tuču padala je i jaka kiša, a snažne oborine poplavile su Ulicu sedam Kaštela uz poljudski stadion. No, nekoliko sati kasnije zasjalo je sunce pa je došlo nevjerojatnih 18.000 gledatelja. Bilo bi ih puno više da su stigli navijači s Hvara, Brača, Visa...

- Išao bih na utakmicu ali Jadrolinija nije željela ni čuti da uvede barem jednu izvanrednu brodsku liniju prema okolnim otocima. Nije bio problem doći u Split nego se vratiti. Zadnji katamaran prema otocima ide prije nego što će početi utakmica na Poljudu. A sjećam se 1999. godine kada je protiv Rijeke bilo 40. 000 navijača i kada je bilo nekoliko izvanrednih linija – žali se Ante, navijač Hajduka s Hvara.

I odmah na početku susreta Torcida je pripremila odličnu koreografiju ispod velikog natpisa ‘Zlatna prošlost – svjetla budućnost’. Gledatelji su uz pomoć papira dobrih deset minuta napravili plavo-bijeli kolaž u kojem su se isticali svi Hajdukovi trofeji kroz povijest. Trofeji su bili napravljeni od papira. Svaka čast i pohvala onome ili onima koji su za ovu priliku napravili 12 velikih papirnatih trofeja koliko je Hajduk osvojio u samostalnoj Hrvatskoj.

Za razliku od prošle utakmice ovih dvaju klubova, tribina za gostujuće navijače bila je prazna. Ne potpuno. Došlo je tridesetak pripadnika Armade. Ta mala skupina se uspjela potući s pripadnicima Torcide prije utakmice. Sukob se odigrao na A1 neposredno pred silazak u Dugopolje, a kako doznajemo od Antonele Lolić, glasnogovornice Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, četiri osobe su zadobile lakše tjelesne ozljede. Srećom što u šakačkom obračunu nije ipak nitko ozbiljnije ozlijeđen.

A na stadionu se Torcida ponašala prema šačici gostujućih navijača sasvim pristojno. Bez uvreda, bez vrijeđanja Mamića, HNS-a...

Ohandza ušao, pa izašao

U drugom poluvremenu Carrillo je u igru uveo Ohandzu umjesto nevidljivog Kožulja. I krenuo je Hajduk puno, puno odlučnije u nastavku. Osjetili su to i navijači koji su svojim navijanjem davali vjetar u leđa. Gostujući trener Kek stalno je rukama mahao tjerajući svoju zadnju liniju da se pomakne prema naprijed.

I u pokušajima domaćih otvorila se brza kontra za goste i Brazilac Heber još jednom je matirao Stipicu. Odmah nakon drugog pogotka Rijeke oni malo nervozniji domaći navijači napustili su stadion, a Torcida je zapalila pedesetak baklji. Jasno, većina ih je bačena na atletsku stazu. Ni oni nisu izdržali da utakmica protekne u jednom lijepom ozračju.

Ohandza je trebao u nastavku biti igrač preokreta, a odigrao je samo 18 minuta. Bijesan je otrčao u svlačionicu. Bijesni su mogli biti i simpatizeri domaće momčadi. A debitanta Almeidu domaći navijači ispratili su zvižducima kad je u 78. minuti napuštao igru.

Na ljestvici vodi Dinamo s 25 bodova, Rijeka ima 21, a Hajduk i Osijek po 16 bodova. 

 

 

 

Komentara 53

CA
Catalonia
18:19 17.09.2017.

Ko bu danas bio kriv?????😂😂😂😂😂😂😂 Opet Mamic ili neko drugi jos uz Mamica??😂😂😂😂

DU
Deleted user
18:46 17.09.2017.

treba minjat zakon o sportu, u hajduka po zakonu triba na teren izac 15 igraca, a branke u protivnika prosirt za duplo i da im se iz proracina osigura brdo love za kokain, bengalke i sprejeve za crtanje svastika

AN
Antiflašist
18:25 17.09.2017.

S mocvarom ili bez, hajduk nece biti prvak jedno sljedecih 10 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije