Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poraz Hoffenheima

Kalinić asistirao u petardi Milana, Vlašić s Evertonom potopljen u Bergamu

Milan
Reuters/Pixsell
Autori: Ivan Halar, Hina
14.09.2017.
u 21:14

Braga slavila preokretom protiv Hoffenheima Andreja Kramarića (2:1).

Večeras je počelo natjecanje i u skupinama Europske lige uz nastupe brojnih hrvatskih nogometaša.

AEK je pobijedio Rijeku 2:1, a u drugom susretu iz skupine D Milan je u Beču deklasirao Austriju pobijedivši 5:1. Gosti su već nakon 20 minuta vodili 3:0 golovima Hakana Calhanoglua (7) i Andrea Silve (10, 20). Silva je u 56. minuti zabio i treći pogodak, dok je peti pogodak zabio Suso u 63. minuti.

Strijelac utješnog pogotka za domaćine bio je Alexandar Borković u 47. minuti. Hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić je započeo utakmicu od prve minute i u sedmoj minuti je asistirao Calhanogluu za vodstvo Milana. Kalinić je na terenu proveo 62. minute. 


Hakan Calhanoglu Goal HD - Austria Vienna 0-1... by gooooooooooal

Marko Pejić nije nastupio za Austriju. 

Nakon 1. kola na ljestvici vode Milan i AEK sa po tri boda. U drugom kolu Rijeka će 28. rujna gostovati na San Siru protiv Milana, dok će u drugom susretu AEK ugostiti Austriju.

Hoffenheim Andreja Kramarića odlično je počeo protiv Brage u skupini C. Wagner je u 24. minuti zabio za vodstvo, a hrvatski napadač zaigrao je od početka. No, uslijedio je preokret za slavlje Portugalaca. Teixeira (45') i Sousa (50') su pogađali za pobjedu - 2:1.

Kramarić je odigrao cijeli susret. 

A Nikola Vlašić s Evertonom je doživio potop u Bergamu. Atalanta je slavila 3:0, pa Vlašić neće po dobrome pamtiti prvi nastup u početnom sastavu engleske momčadi. Trener Koeman hrvatskog veznjaka nije vadio iz igre.

Talijani su odigrali sjajno prvo poluvrijeme postigavši sva tri gola u prvih 45 minuta. Strijelci su bili Andrea Masiello (27), Alejandro Gomez (41), Bryan Cristiante (44). 

U drugom susretu iz ove skupine Apollon i Lyon su odigrali 1:1. Domaćin je izvukao bod golom Adriana Sardinera u trećoj minuti sudačke nadoknade. Anton Maglica je odigrao cijeli susreta za ciparski sastav, dok je Antonio Jakoliš igrao do 54. minute.

U skupini B Dinamo je u Kijevu pobijedio Skenderbeg 3:1. Gosti su poveli u 39. minuti golom Gjergija Muzake, međutim Dynamo je u prve četiri minute drugog poluvremena okrenuo rezultat golovima Sidorčuka (47) i Junior Moaesa (49). Pobjedu Ukrajinaca potvrdio je Mbokani u 65. minuti golom iz kaznenog udarca.

Hrvatski reprezentativci Domagoj Vida i Josip Pivarić odigrali su cijeli susret za Dinamo baš kao i Marko Radas za Skenderbeg koji je u play-off rundi izbacio zagrebački Dinamo.

U drugom susretu iz ove skupine Young Boys i Partizan su odigrali 1:1.

U skupini F oba susreta su završila bez golova, a snage su odmjerili FC Kopenhagen i Lokomotiv Moskva, te Zlin i Šerif. Vedran Ćorluka zbog ozljede nije nastupio za Lokomotiv.

Zanimljivo, za Šerif su nastupila čak četiri hrvatska igrača. Zvonimir Mikulić, Ante Kulušić i Mateo Sušić su odigrali cijeli susret, dok je Josip Brezovec igrao do 73. minute.

Europska liga, 1. kolo

SKUPINA A

Slavi Prag (Češ) - Maccabi Tel Aviv (Izr) 1-0

Villarreal (Špa) - Astana (Kaz) 3-1

SKUPINA B

Young Boys (Švi) - Partizan (Srb) 1-1

Dinamo Kijev (Ukr) - Skenderbeg (Alb) 3-1

SKUPINA C

Istanbul Basaksehir (Tur) - Ludogorec (Bug) 0-0

Hoffenheim (Njem) - Braga (Por) 1-2

SKUPINA D

Austria Beč (Aut) - AC Milan (Ita) 1-5

RIJEKA (HRV) - AEK (Grč) 1-2

SKUPINA E

Apollon Limassol (Cip) - Lyon (Fra) 1-1

Atalanta (Ita) - Everton (Eng) 3-0

SKUPINA F

Fastav Zlin (Češ) - Šerif (Mol) 0-0

Kopenhagen (Dan) - Lokomotiv Moskva (Rus) 0-0

Komentara 1

BM
branko.mihalic1
12:45 15.09.2017.

Everton nikak ne igra mogli bi čak i ispast ak ovako nastave i još kupili pijanca za napadača koji promašaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije