Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Warriorsima drugi naslov

NBA prvaci prešutno 
ne žele ići na primanje kod Donalda Trumpa

Foto: Reuters
1/17
14.06.2017.
u 12:04

Jedan je navijač Warriorsa dao 133 tisuće dolara za dvije ulaznice na parketu u petoj utakmici

Ni branitelji naslova Cleveland Cavaliersi nisu mogli zaustaviti takav stroj za koji je i sam LeBron James rekao da nikad nije vidio momčad s toliko vatrene moći. A tu razarajuću paljbu osjetili su i Cavsi i u petoj utakmici NBA finala (129:120). Durant je ubacio 39 koševa, Curry 34 uz 10 asistencija, a priključio im se i Iguodala (20).

Zalud je najsvestraniji košarkaš današnjice LeBron James izveo još jednu veliku predstavu (41 koš, 13 skokova, 8 asistencija) jer ni to nije bilo dovoljno protiv rastrčanih Ratnika koje neki već sada svrstavaju u najveće momčadi svih vremena. Nama se čini da je preuranjeno istrčavati s takvim ocjenama, ali se može govoriti o jednom od napadački najmoćnijih sastava svih vremena.

Prskali pjenušac od 1200 dolara

Doduše, Magic Johnson nedavno je ustvrdio da bi ih njegovi “Showtime” Lakersi, koje su još činili Jabbar i Worthy, pobijedili s 4-0 jer se nitko od centara Warriorsa (Pachulia, McGee) ne bi mogao suprotstaviti Abdul-Jabbaru i njegovom neobranjivom horogu. S druge strane, treba reći da Warriorsi svoje centre gotovo i ne koriste osim za blokove i skokove, pa je pitanje kako bi se Lakersi snašli protiv te igre bez centara i koliko bi Jabbar primio trica od krilnog-centra Greena.

A upravo je on kriv što najbolja momčad današnjice nije prvak triput zaredom. Jer, u prošlogodišnjem finalu protiv Cavsa upravo je Green propustio petu utakmicu jer je bio suspendiran zbog gaženja LeBrona Jamesa.

– Lani sam ja zeznuo, nakon čega nam je pripala utješna nagrada. Ako je Kevin Durant bio naša utješna nagrada, onda je to bila sjajna nagrada.

I uistinu. Kevin Durant je dominirao finalom. Zabijao je 35 koševa po utakmici, a imao je i osam skokova i pet asistencija po susretu i bio je nezaustavljiva sila pa je s razlogom proglašen za najboljeg igrača finalne serije. A gdje tuguje ili slavi KD, tu je i njegova mama Wanda, jedna od najglasnijih NBA mama.

– Ti si se žrtvovala za nas, ti si učinila da brat i ja vjerujemo da ćemo uspjeti u životu. Ti si pravi MVP – kazao je prije nekoliko godina Kevin prigodom uručenja nagrade za najboljeg igrača osnovnog dijela sezone.

– Očajnički želim ovaj naslov zbog Kevinovih dječačkih snova, ali i zato što želim biti majka NBA prvaka – izjavila je mama Wanda nedavno u televizijskoj emisiji.

S pozornice, zasute konfetima, nakon što je preuzeo svoj najnoviji trofej, Kevin je poručio majci:

– Ono što sam ti rekao s osam godina, to se i ostvarilo. Hvala ti za svu podršku svih ovih godina.

Sretan što ga je nova momčad prošlo ljeto primila kao nekoga svoga, a ne kao NBA zvijezdu koja očajnički traži društvo s kojim može otići do kraja, Kevin je na postolju kazao:

– Jedva čekam da sve ovo proslavimo u svlačionici.

A ondje je bila prava ludnica. Nakon što su svi stavili skijaške naočale, Warriorsi su se zalijevali pjenušcem čija boca stoji 1200 USD po boci (Moët Imperial Golden Luminous Magnum).

Već su favoriti i za 2018.

Stephen Curry, drugi ključni čovjek novog naslova Warriorsa, imao je pak jednu drugu želju koju je izrekao pred navijačima:

– Jedva čekam da se vidim na golf-igralištu.

I dok Curry bude uživao gurajući lopticu u rupicu, već će se rasplamsati rasprave o tome tko uopće može ugroziti ovakve Warriose sljedeće sezone. Jer, samo dan nakon osvajanja naslova za 2017. ,na kladionicama u Las Vegasu već su postavljeni za velikog favorita u sljedećoj sezoni.

A na jesen bi Warriorsi trebali na tradicionalno primanje u Bijelu kuću, što je običaj za prvake u svim profesionalnim sportovima. No, čini se da su se igrači prešutno dogovorili da to zadovoljstvo proturječnom predsjedniku Trumpu neće priuštiti.

 

Komentara 2

DU
Deleted user
16:38 14.06.2017.

To o Trumpu je vec raakrinkano kao fake news i manipulacija ljevicarskih medija da naprave razdor i podjele, a vi sa zakasnjenjem prepisujete. Tuzno.

Avatar naroz
naroz
22:35 14.06.2017.

naslov je lazan - clanak je 3000 rijeci dugacak i nista napisano sto se tice clanka sve do zadnjega paragrafa, eva prica bi bila dugacka samo par recenica- fake news, plus kako ove price nema u americkin novinama hahahhaha VL

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije