Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA doigravanje

Cleveland u finalu, LeBron James preskočio Michaela Jordana

Cleveland Cavaliers
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
26.05.2017.
u 09:48

Zvijezda Cavsa stigla je do još jednog veličanstvenog uspjeha, postao je najbolji strijelac u povijesti doigravanja NBA lige. Na ljestvici strijelaca prestigao je Michaela Jordana, dosad je ubacio 5995 koševa

U finalu NBA lige, treću sezonu u nizu, igrat će Cleveland Cavaliersi i Golden State Warriorsi. Na gostovanju u Bostonu košarkaši Clevelanda su u petoj utakmici finala Istočne konferencije pobijedili Celticse sa 135:102 i s 4-1 u seriji izborili borbu za zlatni prsten.

Sjajno je igrao LeBron James koji je ubacio 35 koševa te imao osam skokova i osam asistencija. Zvijezda Cavsa stigla je do još jednog veličanstvenog uspjeha, postao je najbolji strijelac u povijesti doigravanja NBA lige. Na ljestvici strijelaca prestigao je Michaela Jordana, dosad je ubacio 5995 koševa.

LeBronu je za taj uspjeh trebalo 11 godina i 212 utakmica (28,3 koša po susretu). Michael Jordan sada je ostao drugi s 5987 koševa koje je zabio u 179 utakmica.

- Za mene je neopisiva čast kad god me uspoređujete s velikanima, a pogotovo s najvećim Michaelom Jordanom - rekao je LeBron James koji je imao sjajnu pomoć svojih suigrača.

Kyrie Irving je ubacio 24 koša, a Kevin Love 15 za branitelje naslova koji su srušili NBA rekord jer su 13. put u nizu zatvorili seriju kada su za to imali priliku.

U momčadi Bostona najbolji su bili Avery Bradley s 23 i Gerald Green s 14 koševa.

Prva utakmica finala između košarkaša Golden State Warriorsa i Cleveland Cavaliersa igra se u četvrtak.

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
10:32 26.05.2017.

lebron kralj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije