Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOGDANOVIĆ ODLIČAN

Golden State napokon izgubio, dotukao ih 'davljenik' s Istoka!

Golden State Warriors
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
13.12.2015.
u 09:10

'Ne treba razbijati glavu i previše tugovati, porazi su sastavni dio igre.'

Dogodilo se i to, Golden State Warriorsi napokon su izgubili! Poslije 24 pobjede zaredom sa 108:95 dotukli su ih Milwaukee Bucksi, momčad za koju se sigurno malo tko mogao nadati da će uspjeti "skinuti skalp" dosad nezaustavljivim "ratnicima".

- Ne treba razbijati glavu i previše tugovati, porazi su sastavni dio igre i jednom je moralo doći do toga, a i ovo što se dogodilo ne umanjuje sve što smo kroz sezonu napravili - rekao je "trener na zamjeni" Luke Walton.

Jednostavno nije išlo, dva produžetka s Bostonom ostavila su traga i Warriorsi nisu djelovali toliko nezaustavljivo kao kroz cijelu prošlu i početak ove sezone. Ujedno, domaćin je bio iznimno "nabrijan" na njih, baš kao i svi drugi kojima su dosad dolazili kod kuće, ali i kod svih koji su im dolazili u goste. Sad kad se završio rekordni ulazak u sezonu bit će im lakše. Možda ih muči što nisu "skinuli" rekord Lakersa iz 1972. godine, a bili su tako blizu.

Naime, legendarna momčad predvođena tada 35-godišnjim Wiltom Chamberlainom pobijedila je 33 utakmice zaredom, na kraju sezone imala svega 13 poraza i osvojila naslov. Warriorsi su bili na 28 pobjeda u nizu jer im se pribrajaju i četiri pobjede iz prošle sezone, ali regularnog dijela. Što se samih pobjeda tiče, imali su ih 27 zaredom jer su posljednje tri utakmice u finalu s Cavsima dobili. Ukoliko gledamo pak samo jednu sezonu onda ispred njih stoji i Miami Heat predvođen LeBronom, a ostvarili su 27 pobjeda zaredom u 2013. godini.

Sad Warriorsima preostaje "hvatati" ono što se čini poprilično nevjerojatnim, a riječ je o 72-10, omjeru koji su "Jordanovi Bullsi" ostvarili u trijumfalnoj sezoni 1995./1996.

No pamtit će se itekako Bucksi u cijeloj ovoj priči, pronašli su prostor za sebe. Na parketu ih je zaigralo svega devet, ali zato su petorica bila dvoznamenkasta. Monroe je zabio 28 uz 11 skokova, Parker je dodao 19 poena, Mayo 18, Carter-Williams 17 i Antetokounmpo 11 uz 12 skokova i deset skokova. Bio je to njegov prvi 'triple-double' u karijeri.

Kod gostiju Curry je zabio 28 i imao sedam skokova, Green je zabio 24 uz 11 skokova i ostali su podbacili. Iguodala je završio utakmicu na samo dva poena, Thompson je imao šut 4-14 i završio na 12 poena. Nije to bila njihova večer, a jednom je morala stići! Sad neka im cilj bude nadmašiti Bullse. A Bucksi neka nastave ovako i doći će do doigravanja, što se trenutno čini daleko jer su na omjeru 10-15.

Mnogo bolje stoje LA Clippersi, ali ni blizu onoga što bi željeli. Gostujućom pobjedom (105:100) nad Netsima našeg reprezentativca Bojana Bogdanovića su na 14-10, a i ostavili su Brooklyn na 7-16. Zabio im je Griffin 21 uz devet skokova, dodao je toliko poena i Redick, Paul je zabio 15 i imao 14 asistencija, a Jordan 12 skokova i 12 poena. Kod domaćih cijela prva petorka bila je dvoznamenkasta, ali nitko nije došao do 20 poena. Najbliže je s 18 bio Young, a Bojan je zabio 15 i imao šest skokova.

REZULTATI:

Brooklyn Nets - LA Clippers 100:105
Charlotte Hornets - Boston Celtics 93:98
Detroit Pistons - Indiana Pacers 118:96
Atlanta Hawks - San Antonio Spurs 78:103
Chicago Bulls - New Orleans Pelicans 98:94
Houston Rockets - LA Lakers 126:97
Dallas Mavericks - Washington Wizards 111:114
Milwaukee Bucks - Golden State Warriors 108:95
Portland Trail Blazers - New York Knicks 110:112

>> Boston umalo zaustavio Warriorse. Hezonja zabio 12, a Rudež 5 koševa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije