Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GJERGJIN IZBOR:

Napadač Bogdanović impresionirao me obrambenom igrom

Dario Gjergja
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
04.01.2014.
u 12:57

- Na EP-u pokazao je svima da može igrati i u obrani pa je sigurno vrijednost i za NBA. Dobro je da nije prerano otišao u NBA, a u međuvremenu je naučio igrati leđima okrenut košu i stekao je liderske osobine - rekao je Gjergja o Bogdanoviću.

Dario Gjergja jedan je od onih mladih trenera (38) koji svojim talentom ulijevaju nadu u budućnost hrvatske košarke. Zadranin je trener belgijskog prvaka Oostendea, a da ga je njegov sadašnji poslodavac ljetos htio pustiti bez odštete možda bi danas bio trener Cedevite.

Dvaput svladao Cibonu

Sa svojim klubom Dario je dvaput pobijedio dvostruko skuplju Cibonu i nije mu lako kada vidi na kakve je grane spao klub u kojem je pekao zanat kao pomoćnik Draženu Anzuloviću. Za razliku od cibosa koji su imali radne i turbulentne blagdane, Dario je igračima dao šest slobodnih dana pa je došao u Zagreb.

– Ti su mladi Amerikanci takvi da ako ih ne pustite kući, ode sve kvragu jer nisu navikli na odvojenost. I lani smo za Božić i Novu godinu imali šest slobodnih dana, ali uz obvezu da moraju za to vrijeme odraditi četiri individualna treninga. Ne mogu nas varati jer imaju pulsmetre koji su namješteni na njihovu visinu i težinu i na računalu provjerimo jesu li zaista odradili zadano. Oni koji nisu budu kažnjeni. Tom metodom praćenja koristim se već četiri-pet godina.

Već pet godina Dario koristi i Sinergy, videoprogram koji mu omogućava da provjeri svakog igrača kojeg želi dovesti, ali i da pripremi svoje igrače na igračke navike suparnika.

E-praćenje igrača

– Moj pomoćnik i ja koristimo još dva slična programa u kojima se također može isjeći utakmicu i analizirati. Štoviše, u programu Hudl svatko od igrača ima svoj “račun”. U njemu može vidjeti svoje taktičke zadaće za utakmicu, što pomoću elektroničke pošte može sa mnom komentirati. Kada bi se dogodilo da neki od igrača to ne bi gledali šokirali bi se kada bi shvatili da možemo provjeriti koliko su i kada gledali video.

Pri svom izboru najboljih košarkaša Hrvatske Gjergja se nije puno dvoumio. Njegov je laureat Bojan Bogdanović.

– Uza sve ono što ima napadački, Bojan me impresionirao igrom u obrani. Na EP-u pokazao je svima da može igrati i u obrani pa je sigurno vrijednost i za NBA. Dobro je da nije prerano otišao u NBA, a u međuvremenu je naučio igrati leđima okrenut košu i stekao je liderske osobine.

U Gjergjinu izboru slijede Ante Tomić, Roko Ukić, Dario Šarić i Zoran Planinić.

– Ante je u Barceloni pokazao da nije slučajno u prvoj petorci Eurolige, dok je u reprezentaciji imao nešto drugačiju ulogu, morao je raditi i “prljave poslove”. Ukić je Panathinaikosu donio kup, a u finalu prvenstva bio je sjajan u obrani. Treba reći da je cijeli EP igrao ozlijeđen. Šarić je u finalu prvenstva bio najbolji igrač Cibone, a u reprezentaciji je pokazao da se na njega može ozbiljno računati.

Gjergjin izbor:

Bojan Bogdanović (Fenerbahçe) 10
Ante Tomić (Barcelona) 7
Roko Leni Ukić (Panathinaikos) 5
Dario Šarić (Cibona) 3
Zoran Planinić (Himki/Efes) 1

>> Tabak: Tomić je moj izbor jer je Barca napravila najviše

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije