Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
probijanje magične brojke

Na pomolu rekordan transfer: Hrvat blizu PSG-a, odšteta čak 50 mil. eura!

Zagreb: Hrvatski reprezentativci odradili trening prije utakmica u Ligi nacija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/6
17.09.2020.
u 15:15

Kako doznajemo, Marcelo Brozović nema ništa protiv transfera u Francusku, dapače, doživljava to kao svojevrsnu promociju, budući da ga želi aktualni europski doprvak, a ni igračeva primanja u ovoj priči nisu zanemariv faktor.

Je li na pomolu rekordan transfer jednog hrvatskog nogometaša, probijanje magične brojke od 50 milijuna eura? Naime, kako doznajemo iz krugova bliskih 27-godišnjem reprezentativcu Marcelu Brozoviću, Paris SG i Inter blizu su dogovora o njegovu prelasku na Park prinčeva u transferu teškom oko 50 milijuna eura, a koji bi vjerojatno uključivao i dodatnu razmjenu igrača, odnosno prelazak nekoga od igrača PSG-a na San Siro.

Kao Šurjak i Zlatko Vujović

Kako doznajemo, Marcelo Brozović nema ništa protiv transfera u Francusku, dapače, doživljava to kao svojevrsnu promociju, budući da ga želi aktualni europski doprvak, a ni igračeva primanja u ovoj priči nisu zanemariv faktor. Evo i zašto. Naime, u srpnju ove godine objavljeni su iznosi plaća nogometaša PSG-a prema kojima nijedan njihov relevantan, važan igrač ne zarađuje manje od pet milijuna eura godišnje. Na primjer, po pet milijuna eura godišnje primaju Kehrer, Diallo, Draxler i Kurzawa, u višem platežnom razredu su Paredes sa 6,5, Verratti sa 7,2, Icardi s 10, Di Maria s 13,5, Mbappé s 18 te izvan svih kategorija Neymar s 36,8 milijuna eura godišnje. Ekscentrični Brazilac ima mjesečnu plaću od dva milijuna eura ili čak 15 milijuna kuna!

Prema neslužbenim podacima, Marcelo Brozović u Interu igra za oko 3,5 milijuna eura godišnje, usto ima i status nezamjenjivoga člana prve momčadi i igrača kojemu je trener Antonio Conte izrazito sklon, međutim Marcelo u svojih pet i pol godina u Interu nema nijedan trofej. Najveći domet bio mu je finale Europske lige ove godine, u kojemu je Inter porazila Sevilla. K tome, nedavno je objavio jedan pomalo nepromišljen status na društvenoj mreži u kontekstu svoje budućnosti u Interu, čime je jasno sugerirao da mu se u Milanu više ne ostaje. Sada kada mu i navijači zbog toga okreću leđa, izlazna strategija čini se kao jedina logična opcija. Brozović bi tako bio treći hrvatski nogometaš u PSG-u, nakon Ivice Šurjaka (1981./1982.) i Zlatka Vujovića (1989.-1991.).

Zagreb: Hrvatski reprezentativci odradili trening prije utakmica u Ligi nacija
1/6

Marcelo Brozović, osebujni genijalac iz Okuja kod Velike Gorice, u Interu je u pet i pol godina skupio točno 200 službenih nastupa, postigao 23 pogotka i ima 25 asistencija. Kod trenera Contea izrastao je u jednoga od najboljih defenzivnih veznih igrača na svijetu. S tržišnom vrijednošću od čak 50 milijuna eura najskuplji je “artikl” u svlačionici hrvatske nogometne reprezentacije te šesti na svijetu po vrijednosti igrača na svojoj poziciji. Veću vrijednost od njega imaju samo Joshua Kimmich iz Bayerna (85 milijuna eura), Rodri iz Manchester Cityja i Casemiro iz Reala (po 64 milijuna eura), Fabinho iz Liverpoola (56 milijuna eura) i Jorginho iz Chelseaja (52 milijuna eura).

Bale ili Perišić?

Najveći transfer jednoga hrvatskog nogometaša i dalje drži Mateo Kovačić, kojega je prošlo ljeto Chelsea otkupio od Real Madrida za 45 milijuna eura. Marcelo Brozović mogao bi sljedećih dana vrlo lako postati novi hrvatski rekorder.

Ovih dana bit će poznata sudbina još jednoga Hrvata u Interu, Ivana Perišića. Naime, Omišanin je za sada još uvijek jedna od opcija Manchester Uniteda, nakon što im jer propao posao s Borussijom Dortmund vezan za Jadona Sancha. Nagađa se da je Manchester United već ponudio 31-godišnjem Ivanu ugovor na dvije plus jednu godinu, uz godišnju plaću od najmanje pet milijuna eura na godinu. No i taj posao za sada stoji, jer je Manchester Unitedu postao zanimljiv i Gareth Bale...

Ključne riječi

Komentara 4

DE
DeGogi
15:53 17.09.2020.

Broz je masina. Treba ga samo promatrati kakva mu je "igra" bez lopte. Niti jedna utakmice bez 12do13km. Nema ekipe u Evropi kojoj on ne bi mogao pomoci. A Tuchel ce ga napraviti jos boljim.

KA
kanđija
22:04 17.09.2020.

A 5 milja Dinamu...

MR
MRAK36
08:29 20.10.2020.

Ništa od 50 miliona eura za transfer, naime Brozović je promijenio menadžera !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije